keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

ROB ZOMBIE GRÖNA LUNDISSA

Kaksi vuotta sitten kävin Kööpenhaminassa katsomassa Rob Zombieta ja keikasta jäi sen verran hyvä fiilis, että päätin silloin lähteväni toistamiseen katsomaan Herra Zombieta, kunhan hän lähikulmille saapuisi. Euroopan kiertuepäivät julkaistiin viime vuoden lopulla ja ajattelin Tukholman olevan tällä kertaa potentiaalinen keikkakaupunki. Varasin reissun aika viime tingassa, koska ensin piti hoitaa Georgian matkan varaus ja päättää jaksanko tehdä putkeen Georgia-Sodankylä-Tukholma reissut. Kieltämättä reissunaisen jaksamista koeteltiin, mutta tämäkin reissu kannatti!

Tukholman reissuni oli pikainen - ensimmäisenä iltana ehdin käydä Fotografiska -museossa, joka on mielestäni paras tuntemani valokuvataiteen museo mielenkiintoisine näyttelyineen. Keikkapäivänä kiertelin näyteikkunaostoksilla ja fiilistelin kaupungin tunnelmaa. Tukholma on yksi suosikkikaupungeistani. Tällä kertaa majoituin Birka Hostelliin, jonne taidan majoittua seuraavallakin reissulla - kunhan joku hyvä bändi saapuu naapurimaahan.





Rob Zombien keikka järjestettiin Grönä Lund -huvipuistossa, jonne ei myyty keikkalippuja ennakkoon. Koska en ollut aiemmin käynyt huvipuistossa, enkä tiennyt sen keikkakulttuurista tai Rob Zombien suosiosta Ruotsissa, niin päätin lähteä keikkapaikalle hyvissä ajoin. Neljän tunnin odotusaikana olisin ehtinyt sekoittaa pääni huvipuiston laitteissa, mutta päätin odottaa keikkaa turvallisesti molemmat jalat maan pinnalla. Olen joskus ihmetellyt, kun olen nähnyt konserttipaikoilla ihmisten lukevan kirjaa. Tällä kertaa toivoin itsekin, että olisin hoksannut ottaa kirjan mukaan ja hyödyntää odotusajan, sillä olin reissussa yksin.


Jossain vaiheessa reissuani väsyneenä mietin, että olikohan mitään järkeä matkustaa Tukholmaan asti yhden konsertin takia. Tähän oli helppo vastata siinä vaiheessa, kun Dead City Radion ensimmäiset sävelet soivat korvissani!








Rob Zombie oli hyvällä tuulella ja heitti hauskaa läppää. Hän tuumasi, ettei pysty keskittymään konserttiin, kun hän väkisin miettii biisien aikana, miten monta kruunua hänen pitäisi tuhlata voittaakseen viereisessä pelikojussa Minionin eli Kätyrin. Joku yleisöstä heitti lavalle Minionin, josta Zombie ilahtui. Jossain vaiheessa lavalta meni sähköt ja Zombie syytti viereistä Ben & Jerry -jäätelökioskia sähköjen varastamisesta.

Zombie kysyi, onko yleisössä ketään, jonka englannin kielen taito on niin hyvä, että pystyy kääntämään hänen puheen ruotsiksi. Useita innokkaita käsiä nousi pystyyn ja Zombie pyysi lavalle nuorta neitoa käännösavuksi. "Julkaisimme uuden levyn viime vuonna..." - tässä vaiheessa kääntäjällä oli vielä homma hyvin hallussa. "...levyn nimi on The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser!" Tässä vaiheessa kääntäjä meni hämilleen ja Zombie ilmoitti, että voitte katsoa myöhemmin tämän Youtubesta nimellä "epäonnistunut kohtaus".

Puolentoista tunnin mittainen keikka hyvine biisivalintoineen oli matkan arvoinen. Minulle iski hieman kateus tukholmalaisia kohtaan - Grönä Lundissa on kesäisin useita konsertteja, joihin pääsee sisälle huvipuiston sisäänpääsyn hinnalla. Vaikka junamatkoihin, lentoihin ja hostelliin menikin jokunen euro, niin 115 kruunun eli noin 12 euron hintainen keikkalippu ei todellakaan tuntunut pahalta!




Kiitos viihdyttävästä ja hyvästä keikasta Mr. Zombie! Toivottavasti näemme pian uudelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti