keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

PIIPAHDUS UUMAJASSA JA VAASASSA

Sovin keväällä kaverini Annikan kanssa, että vierailen kesällä hänen luona Vaasassa. Samalla tuli puhetta Wasalinesin risteilyistä Uumajaan ja matkasuunnitelma oli pian valmis. Hyppäsin perjantaina Vaasan junaan ja matkustin Annikan luokse. Lauantaiaamuna suuntasimme Vaskiluotoon Wasalinesin terminaaliin.

Laivamatka Uumajaan kesti neljä tuntia ja satamasta menimme bussilla Uumajan keskustaan. Noin 120 000 asukkaan kaupunki oli juuri sopivan kokoinen vuorokauden vierailuun. Kävelimme värikkäässä ja mukavassa kaupungissa, teimme pieniä ostoksia (suosittelen Tehörnan -teekauppaa, jolla oli laaja tee- ja oheistuotevalikoima) ja kävimme lasillisella Uumaja-joen rannassa ravintolalaivassa. Kaupungissa oli ainakin kaksi lastauslavoista tehtyä pop-up puistoa, jotka olivat mielestäni hauska idea keskellä kaupunkia.






Ennen reissua tutkin, mitä Uumajassa kannattaisi tehdä, jos jää ylimääräistä aikaa. Lähteet johdattivat minut Guitars -museoon. Vaikka en ymmärräkään mitään soittimien päälle, niin silti museo oli mielenkiintoinen ja voin vain kuvitella, miten pähkinöinä kitaristit ovatkaan museossa! Museon tarina alkaa 70-luvun alusta, kun Åhdenin kaksoset hankkivat ensimmäiset kitaransa. Nykyään heidän kokoelmassa on yli 300 harvinaista ja arvokasta kitaraa. Museo oli todellakin mukavaa vaihtelua perinteisille taide- ja historiamuseoille!









Uumajassa oli mukava piipahtaa ja suosittelen Wasalinesin hotellipaketteja. Reissulle ei tullut paljon hintaa ja valitsemamme Scandic Plaza Umeå oli hyvä hotelli keskeisellä sijainnilla. Myös sydämet hymyilivät Uumajassa!



Uumajan reissun jälkeen pääsin vielä tutustumaan Vanhaan Vaasaan. Vanha Vaasa oli oikein idyllinen kaupunginosa. Annika vei minut Vanhan Vaasan raunioille eli Pyhän Marian kirkon raunioille. Vanha Vaasa paloi 1800-luvulla, jonka jälkeen kaupungin keskusta rakennettiin nykyiselle paikalleen.

Monet rauniot on tullut koluttua maailmalla ja olikin omituista kävellä raunioilla ihan koti-Suomessa. Lähimatkailua pitäisi harrastaa enemmän, mutta usein tuntuu helpommalta varata lennot jonnekin, mitä suunnitella auto- tai junamatkaa.





Vaasasta menin vielä yhdeksi yöksi Mustasaareen kaveripariskunnan luo, joita en ole nähnyt yli kymmeneen vuoteen. Vuodet vierivät turhan nopeaa! Onneksi sain kuitenkin vihdoin ja viimein toteutettua jo pitkään suunnittelemani Vaasa/Mustasaari -reissun ja Uumaja toi reissuun mukavan lisän.

2 kommenttia:

  1. Vanha Vaasa on kyllä hieno paikka! Hehkutuksen sijaan aloin kuitenkin oikeastaan kiittämään: Uumaja on ollut monet kerrat mielessä, kun Vaasassa tulee aina silloin tällöin piipahdettua. Täytynee tarttua laiva + hotelli -pakettiin suosituksesi mukaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Uumajaa! Teidän perhettä ajatellen 4 h laivamatkoilla riittää varmasti mukavasti aktiviteettiä; lapset oli hyvin huomioitu laivalla.

      Poista