perjantai 3. huhtikuuta 2015

MONIPUOLINEN HONG KONG

Hong Kong on yksi suosikkikaupungeistani. Siellä itä kohtaa lännen ja kaupungissa riittää monenlaista katseltavaa. Kaupungissa voi viettää luksusloman tai sitten voi elää kohtalaisen pienellä budjetilla, sillä kalliista majoituksesta huolimatta kaupungissa on liikkuminen ja syöminen aika edullista, eikä moniinkaan paikkoihin tarvitse maksaa pääsymaksua.

Reissusuunnitelmiimme kuuui vierailu maksullisella näköalapaikalla Victoria Peakillä, mutta sateisen ja sumuisen sään takia päätimme jättää sen väliin. Samoin kävi edellisellä Hong Kongin matkallani, mutta ensimmäisellä reissullani pääsin Peakille ja suosittelen vierailemaan siellä selkeän sään suosiessa.

Me tyydyimme siskoni kanssa katselemaan kaupunkia hieman alempaa. Suunnistimme ensimmäisenä hotellimme lähelle olevaan rantaan ja Avenue of Starsille, joka on Hong Kongin oma vastine Hollywoodin Walk of Famelle. Kadun kuuluisin ja varmasti myös kuvatuin nähtävyys on Bruce Leen patsas. Vaatikin muutaman otoksen ja reilusti odottelua, että sain kuvattua patsaan ilman ylimääräisiä henkilöitä.











Samaisella rannalla kerääntyy suuri joukko turisteja joka ilta klo 20 seuraamaan Symphony of Lights näytöstä. Hong Kong saaren puolella on näyttävä valoshow, mutta toisaalta itsestä tuntuu, että näytös kaipaisi vähän uudistusta, kun sen on nähnyt lukuisia kertoja. Tai ehkä on parempi, että en matkusta lukuisia kertoja samoihin kohteisiin!






Teimme siskoni kanssa päiväretken Hong Kong saaren puolelle. Meitä eniten kiinnostavat kohteet löytyivät Kowloonista ja Lantaulta eli yksi päivä Hong Kong saarella riitti vallan mainiosti. Kowloonin ja Hong Kongin välillä pääsee kulkemaan metrolla, mutta mielekkäämpi tapa ylittää lahti on hypätä Star Ferry lauttaan ja katsella lyhyen lauttamatkan aikana maisemia.






Hong Kongin saari on kuin eri maa Kowloonin verrattuna. Hong Kong Centralissa sijaitsee taloudellinen, poliittinen, historiallinen ja sosiaalinen ydin. Alue on täynnä toinen toistaan hienompia ja eriskummallisimpia pilvenpiirtäjiä. Hong Kong on mäkinen ja siellä käveleminen on huomattavasti raskaampaa, kuin Kowloonissa, mutta eipä hätää - kaupungissa voi nousta liukuportaita pitkin ylemmäksi ja syvemmälle kaupunkiin, jos haluaa säästellä jalkoja ja energiaa.








Hong Kongin puolella vierailimme kasvitieteellisessä puutarhassa, jonka yhteydessä on lintu- ja apinatarha. Puisto on oivallinen paikka, jos haluaa hetkeksi suurkaupungin sykkeestä hengähtämään luonnon helmaan.










Hong Kongin martial artsin eli kamppalulajien harrastajat kokontuvat joka sunnuntai useaksi tunniksi Kowloon puistoon Kung Fu Corneriin. Tapahtuma on ilmainen ja eri lajien harrastajat esiintyvät vuorollaan. Osa esiintyy yksin, osa ryhmässä. Osa esiintyy useita kertoja saman päivän aikana. Ehdimme puistoon seuraamaan iltapäivän viimeisiä näytöksiä ja vanhojen konkareiden taidonnäytteitä.


Kung Fu Corner järjestetään Kowloon puiston Sculpture Walkilla eli "veistoskujalla", jonka varrella on lukuisia eri taiteilijoiden tekemiä veistoksia. Puistossa on lukuisia muitakin alueita, jonne voi vaikka hetkeksi istahtaa ihmettelemään maailman menoa.








Kowloon puistosta löytyy myös pienimuotoinen lintutarha lammen ympäriltä sekä ruusutarha.





Kowloon puistoon oli myös tullut uusi nähtävyys sitten edellisen reissuni jälkeen. Avenue of Comic Stars oli värikäs ja mukava uutuus puiston itäpuolella Nathan Roadin suuntaisesti. Kaikki hahmot olivat itselle ennestään tuntemattomia, mutta varmasti myös länsimaisille sarjakuvafaneille tuttuja.












Kävimme siskoni kanssa myös kala- ja kukkamarkkinoilla. Markkinat ovat oma nähtävyytensä länsimaalaiselle matkaajalle, joskin matkaaja varmasti miettii, mitä aamulla pussitetuille kaloille tapahtuu päivän päätteeksi. Ehkä kaloja pidetään pusseissa kunnes ne myydään tai kuolevat - myydäänhän Kiinassa esimerkiksi avaimenperiä, joissa on elävä kala tai pieni kilpikonna - avaimenperänhän voi kätevästi vaihtaa uuteen, kun kala tai konna kuolee. Markkinoiden kilpikonna-altaissa kellui päivänsä päättäneitä yksilöitä, joita ei oltu siivottu pois.











Viimeisenä reissupäivänä suuntasimme niin pienten kuin isojenkin reissulaisten suosikkipaikkaan eli Disneylandiin. Kiinalaisen uuden vuoden loma oli Aasiassa ohi ja vaikka puistossa olikin paljon ihmisiä, niin tuntui, että pahimmista ryysiksistä on selvitty ja elintila on hieman laajentunut. Ehdimme käydä päivän aikana yllättävän monessa laitteessa, vaikka esimerkiksi Lentävään Dumboon jonotimme 75 minuuttia. Sen siitä saa, kun matkustaa pikkusiskon kanssa - Dumboa ei voi ohittaa ja tällä kertaan jouduin jopa Hullun Hatuntekijän teekuppeihinkin.

Hong Kongissa muuten erottaa paikallisen väestön helposti mannerkiinalaisista - jos joku tönii jonossa ja pyytää sinulta anteeksi "soli", niin silloin on kyseessä paremmat käytöstavat omaava hongkongilainen.


















Disneylandissä on ehkä enemmän kauppoja, mitä itse laitteita, ja mekin kiersimme välillä kaupoissa ihan muuten vaan. Shoppailua ilman, että mitään ostaisi. Seurasimme aasialaisten ostoskäyttäytymistä ja eikös se niin ole, että maassa maan tavalla - päätimme kokeilla kaikenlaisia hassuja pantoja ja hattuja ottaa selfien. Halvat huvit, parhaimmat huvit!





Seuraava reissu odottaa lähiaikoina eli reissuraportteja tiedossa myös kevään päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti