tiistai 4. lokakuuta 2016

HARRY POTTERIN JALANJÄLJISSÄ

Kesäkuussa teimme siskoni kanssa päiväretken Lontoosta Oxfordiin. Retken jälkeen ihmettelin, miksi en ole aiemmin Lontoossa tajunnut hypätä Oxfordin junaan! Junamatka Paddingtonista Oxfordiin kesti vain tunnin, ja Oxford oli aivan upea kaupunki!

Liisaan oli helppo törmätä Oxfordissa...
...mutta niin oli myös Harryyn.

Oxford on Liisa Ihmemaan synnyinkaupunki, sillä Liisan kirjailija Lewiss Carrol työskenteli Oxfordin yliopistossa matematiikan lehtorina. Liisa ei kuitenkaan ollut syy Oxfordin vierailuumme. Ken meidät siskokset tuntee, niin ei liene yllätty, että lähdimme Harry Potterin jalanjäljissä tutustumaan kaupunkiin. Sateisena aamuna suuntasimme Bodleian Libraryyn eli kirjastoon ja ostimme lipun seuraavalle mahdolliselle opastetulle kierrokselle. Kierrostamme odottaessa kiersimme lähikulmilla tutustuen paremmin kaupunkiin.

Oxfordin huokausten silta
Clarendon Building
Radcliffe Camera
Yliopiston oma kirkko; Neitsyt Marian kirkko
Neitsyt Marian kirkko
Hautalaatta
Bodleian Library

Bodleian Library on Oxfordin yliopiston pääkirjasto ja se kuuluu Euroopan vanhimpien kirjastojen joukkoon. Aloitimme kierroksen uskomattoman upeasta Divinity Hallista eli "jumalallisuussalista", jossa on kuvattu mm. se Harry Potterin kohtaus, jossa oppilaat harjoittelevat tanssiaisia varten.

Vierailimme kierroksella myös herttua Humphriesin kirjastossa, missä oli kuvaaminen kiellettyä. Oppaamme oli loistava ja hän kertoi niin kirjaston historiasta kuin myös Harry Potterin kuvauksista. Kirjasto oli pari päivää suljettuna Harry Potterin kuvausten ajan, jona aikana opiskelijat järjestivät mielenosoituksen. Opiskelijat halusivat kuvausten päättyvän, jotta he pääsisivät jatkaaan opintojaan.





Bodleian Libraryn pihalta oli näkymä huokausten sillalle
Oxfordin katukuvaa

Bodleian Librarystä lähdimme kohti seuraavaa Harry Potter -kohdettamme, mutta poikkesimme matkalla Madgalen Collegeen, yhteen Oxfordin yliopiston 38 collegesta, joka on perustettu 1400-luvulla. Oxford oli kuin aikamatka menneeseen ja tuntui omituiselta kävellä satoja vuosia vanhan oppilaitoksen käytävillä, missä oppilaitoksen opiskelijat kävelivät koulupuvuissaan vastaan.










Collegesta lähdimme pitkin puistoteitä kulkemaan kohti kristuksen temppeliä eli Christ Churchiä.



Christ Church on yksi Oxfordin yliopiston collegeista sekä merkittävä Harry Potterin kuvauspaikka. Alla olevassa portaikossa on kuvattu elokuviin useampi kohtaus.





Christ Churchin The Great Hall eli suuri sali on ollut inspiraation lähde Tylypahkan ruokailusalille, mikä on rakennettu Warner Brossin studiolle Lontoon lähistölle.



Myös nämä Christ Churchin käytävät ovat Harry Potterista tuttuja.





Harry Potter huumassa kävimme lisäksi Lontoon King's Cross asemalla jonottamassa laiturille 9 3/4. 



Arvaatko, mitä tein Englannin reissun jälkeen? Katsoin kaikki Harry Potter elokuvat ja fiilistelin onnistunutta matkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti