torstai 7. heinäkuuta 2016

STONE FREE FESTIVAL

Englannin matkamme varsinainen tarkoitus oli nähdä Alice Cooper. En ole kovin usein käynyt katsomassa Alicea ulkomailla, koska hän on vieraillut usein Suomessa. Spend the Night with Alice Cooper -kiertue ei kuitenkaan ulottunut Suomeen asti ja pähkäilimme Päivin kanssa, että viime aikoina on kuollut sen verran lukuisia rocktähtiä, että meidän on parempi mennä katsomaan Alicea niin usein kuin voimme, sillä mistä tietää mikä kerta on viimeinen, sillä elämä on arvaamaton.

Alice Cooper oli Stone Free Festivalin lauantain pääesiintyjä. Festarit järjestettiin O2 areenalla, jonne oli helppo mennä metrolla. Areena oli valtava ja siellä oli valtavan areenan lisäksi pienempi konserttisali sekä lukuisia ravintoloita ja jopa elokuvateatteri.


Ensimmäisenä menimme katsomaan Michael Monroeta, joka esiintyi pienemmässä konserttisalissa. Kukaan ei kysynyt meiltä lippuja tässä vaiheessa. Pienen konserttisalin keikoille pääsi ilmeisesti kuka vain.

Michael Monroe ja bändi heittivät hyvän keikan ja settiin kuului myös kaksi rakasta Hanoi Rocksin biisiäkin eli Malibu Beach ja Tragedy. Michaelista oli jälleen mahdotonta saada kunnollisia kuvia, kun hän ei pysy sekunttiakaan paikalla. Jospa nämä kehtaisi kuitenkin blogissa julkaista!



Michael Monroe ei ollut ainoa suomalaiskattaus festareilla, vaan näimme myös Apocalyptican. Kun pienen konserttisalin keikat olivat ohi, niin suuri areena avautui. Tässä vaiheessa meiltä kysyttiin vihdoin lippuja ja konserttisalista ei ollut enää mahdollista kulkea ulos ja takaisin sisälle.

Apocalyptican (kuvassa) lisäksi The Darkness esiintyi areenalla ennen Alicea.


Spend the Night with Alice Cooper keikka oli takuuvarma perussetti, jossa oli onneksi jotain uudistusta sitten viime vuonna näkemiini keikkoihin. Rouva Cooper oli mukana tälläkin kiertueella Cold Ethylinä ja ilkeänä sairaanhoitajana.

Ikävä kyllä tribuuttiosuuteen on tullut päivitys. Keikalla kuultiin tällä kertaa David Bowien Suffragette City ja Motörheadin Ace of Spades Chuck Garricin esittämänä.














13. Alice Cooper keikkani on nyt takana ja toivottavasti vielä monta monituista edessä Suomessa tai jossain muualla! Vote for Alice!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti