torstai 7. heinäkuuta 2016

HISTORIALLINEN CANTERBURY

Brightonissa hyppäsimme junaan ja suuntasimme seuraavaksi Canterburyyn. Yövyimme The Black Horse Inn hotellissa, joka sijaitsi lyhyen kävelymatkan päässä juna-asemalta ja myös kävelymatkan päässä kaikista kaupungin nähtävyyksistä, jonne suuntasimme.

Länsiportin tornit

Canterbury on historiallinen kaupunki lukuisine kirkkoineen ja se on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Kaupunki on yksi Ison-Britannian suosituimmista turistinähtävyyksistä, eikä ihme, sillä kaupunki oli todella idyllinen ja välillä tuntui kuin olisimme aikamatkalla menneisyydessä.

Canterburyn huonona puolena oli, että useimmat nähtävyydet olivat maksullisia, eikä kyse ollut mistään muutaman punnan nimellisestä hinnasta, vaan esimerkiksi sisäänpääsy Canterburyn tuomiokirkkoon olisi maksanut silloisella punnan kurssilla lähes 17 €. Tulimme siskoni kanssa siihen lopputulokseen, että vaikka kyseessä onkin yksi Englannin vanhimmista kirkoista, niin noin korkeat hinnat eivät sovi matkabudjettiimme. Onneksi katseltavaa riitti myös porttien ulkopuolella!

Canterburyn tuomiokirkon portti
Portin yksityiskohtia
Tuomiokirkko on yksi Englannin vanhimpia
Kuningatar Berthan patsas
Pyhän Augustinen luostarin rauniot
Kaupungin vanha muuri
Kaupungin muurin kävelytie
Canterburyn linnan rauniot
Linna sisäpihalta kuvattuna

Pikaisella vajaan päivän mittaisella matkalla ehdimme hyvin kiertää kaupungin ja ihastella maisemia Stour -joen rannalla. Seuraavana aamuna jatkoimme jälleen matkaa.

Greyfriars puutarhan sillalla
Asutusta Stour -joen rannalla
Näkymä joen toiseen suuntaan
Puutarha ja asutusta länsiportin luona Stour- joen varrella
Länsiportti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti