lauantai 13. tammikuuta 2018

PIKAVIERAILU BILBAOSSA

Kun aloin suunnitella joulun ja uuden vuoden välipäiville matkaa, aloitin sen etsimällä kohtuuhintaisia lentoja Euroopan sisällä. Kohdalle osui Madrid. Kyselin muutamalta Madridin matkaajalta reissukokemuksia, ja he tuumasivat, ettei kaupungissa riitä kovin pitkäksi aikaa nähtävää ja sain samalla lämpimät suositukset Bilbaosta. Bilbaoon ensin siis!

Lensimme Markuksen kanssa Helsingistä Barcelonaan, missä vietimme lentokenttähotellissa yön. Seuraavana aamuna lensimme Bilbaoon ja suuntasimme ensin ihastuttavaan hotelliimme Gran Hotel Domine Bilbaoon. Ihastuin hotelliin nähtyäni kuvan sen upeista portaista. Yleensä suosin huokeita hotelleja reissuilla, koska aina on mielessä se seuraava ja sitäkin seuraava reissu, joita varten säästän rahaa. Tällä kertaa kuitenkin tuntui, että majapaikkaan voisi sijoittaa muutaman kympin ylimääräistä ja se kannatti. Hotelli oli viihtyisä ja tyylikäs.





Hotellimme sijaitsi aivan Guggenheimin museon vieressä, jonne suuntasimmekin ensimmäisenä. Vuonna 1997 valmistunut museo on Bilbaon ykkösnähtävyys. Olemme aiemmin käyneet Guggenheimin museossa New Yorkissa, joka oli upeaa rakennusta huolimatta pettymys. Vierailumme aikaan museon näyttelyt eivät olleet kauhean mielenkiintoisia.

Bilbaon Guggenheim oli puolestaan upea niin sisältä kuin ulkoa*. Guggenheimin etupihalla komeilee jättimäinen koiraveistos Puppy, kun taas takapihalla on muun muassa upea hämähäkkiveistos Maman. Aika-ajoin Guggenheimia myötäilevästä vesialtaasta nousi höyryä, joka toi erilaista tunnelmaa hämähäkin vierelle.

*Mielipide ulkoisesta komeudesta on täysin omani, Markus ei hirveän paljon arvostanut arkkitehtuuria. Näyttelyistä sen sijaan pidimme molemmat.

Guggenheimin vierailua voisi kuvailla sanalla elämys. Bilbaoon kannattaa matkustaa jo pelkästään Guggenheimin takia!










Bilbaossa on Guggenheimin lisäksi lukuisia muitakin taidemuseoita. Vierailimme yhdestä niistä, Museo de bellas artes de Bilbaossa. Myös kuvataidemuseo oli vierailemisen arvoinen paikka mielenkiintoisine näyttelyineen.




Kahteen reissupäivään ei mahtunut kovin paljon aktiviteettejä. Kiersimme sateisessa säässä vanhan kaupungin kapeita kujia ja vierailimme kahdessa kirkossa. Ruokapaikan löytäminen oli jokseenkin haastavaa, sillä useat ravintolat aukaisivat ovensa vasta klo 20 aikaan illallisvieraille. Söimme lähinnä Baskimaalle tyypillisiä pintxos-suupaloja, joita olivat esimerkiksi patongin palat, joiden päällä oli joko ilmakuivattua kinkkua tai brie-juustoa hillolla sekä suolaisella täytteellä täytettyjä ohukaisia.






Bilbaossa oli vanhan kaupungin puolella jonkin verran joulutunnelmaa, mutta emme päässeet nauttimaan jouluvalojen loisteesta kaupungissa, sillä teimme vanhan kaupungin kierroksen päiväsaikaan. Piipahdimme myös joulumarkkinoilla, missä paikalliset käsityöläiset myivät tuotteitaan, mutta emme tehneet löytöjä.



Kaksi päivää Bilbaossa oli aika lyhyt aika ja ehdimme nähdä pintaraapaisun kaupungista. Kaupunki oli juuri sopivan kokoinen, sillä pääsimme liikkumaan jalan paikasta toiseen. Tiesimme matkaa varatessa, ettei sää todennäköisesti tule suosimaan matkaamme, sillä joulukuu on Baskimaassa sateista aikaa, mutta onneksi kaupungissa ei koko aikaa satanut kaatamalla.

Bilbao oli viihtyisä kaupunki ja siellä kannattaa ehdottomasti vierailla, jos sattuu Baskimaan kulmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti