perjantai 17. elokuuta 2018

NOT IN THIS LIFETIME

Kesän viimeinen ulkomaanreissu kohdistui tuttuun Tallinnaan. Kuten kaikki muutkin tämän kesän reissut, niin tämäkin oli konserttimatka. Guns N' Roses on ollut yksi teinivuosieni tärkeimmistä bändeistä, niin kuin monella muullakin. En päässyt näkemään bändin ainoaa Suomen keikkaa (tai olihan niitä kaksi peräkkäin) 90-luvulla ja kun bändi ilmoitti pari vuotta sitten kiertueesta, ajattelin etten halua nähdä bändiä. Vuoden takainen Hämeenlinnan konsertti sai vuolaita kehuja myös luotettavilta tahoilta ja siskoni alkoi houkutella minua Tallinnan keikalle. Ensin suhtauduin ajatukseen nihkeästi, mutta hiljalleen aloin kuitenkin lämpenemään ajatukselle.

Teimme Tallinnaan kahden yön mittaisen pikareissun ja seilasimme Suomenlahden yli Tallink Siljalla. Konserttia lukuunottamatta vietimme aikaa pelkästään vanhassa kaupungissa kiertäen tuttuja mukulakivikatuja ja näköalapaikkoja.








Tutuissa paikoissa käydessä on mukava vaalia perinteitä. Kävimme Depeche Mode baarissa lasillisella. Teimme myös uusia tuttavuuksia, joista mainittakoon Vegan Restoran, jossa oli mielettömän hyvää ruokaa, vaikka en itse vegaani olekaan.






Sitten itse konserttiin. Vaikka olisin voinut elää loppuelämäni ilman, että näen Guns N' Rosesin livenä, niin en kiellä, etteikö olisi ollut mahtavaa nähdä bändi - tai siis puolet siitä lavalla yhdessä. Minun Guns N' Roses on edelleen se alkuperäinen Appetite For Destruction -kokoonpano, joka ei tule enää nousemaan lavalle yhdessä.

Saimme Guns N' Rosesia koko rahan edestä ja vähän liikaakin. Yli kolmen tunnin keikka alkoi tuntua jo pitkine kitarasooloineen ja turhine covereineen liian pitkältä. Jos keikka olisi tiivistetty kahteen tuntiin, niin koko keikan ajan olisi säilynyt hyvä fiilis, mutta nyt keikan aikana tuli aina välillä sellainen olo, että eikö bändi koskaan lopeta ja miksi tämäkin coveri pitää soittaa.

Keikassa oli silti upeat hetkensä. Oli kieltämättä liikuttava hetki, kun bändi tuli It's So Easyn myötä lavalle. Used To Love Her oli melkoinen yllätys ja monta muuta suosikkia kuten Mr. Brownstone, Night Train ja Patience.

Not In This Lifetime on hyvä nimi kiertueelle, jota tuskin kukaan uskoi ikinä toteutuvan. Nyt GN'R on nähty, kuultu ja koettu! Ja viisi tähteä Laululavalle - upealle keikkapaikalle, jonka rinne takasi hyvän näkymän lavalle kauempaakin.






Kesä 2018 oli upea keikkareissukesä. Nyt on mukava palata arkeen ja odottaa syyslomaa ja sen myötä uusia seikkailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti