lauantai 15. maaliskuuta 2014

KEVÄTAURINKOINEN ALICANTE

Toisinaan matkalle voi lähteä extempore, ilman sen suurempia suunnitelmia. Päätimme yllättäen lähteä vanhempieni ja siskon kanssa Alicanteen; reilun 300000 asukkaan kaupunkiin Espanjan itärannalle, Valencian lääniin. Ajankohtana maaliskuun alku ei ole paras mahdollinen, jos lomalta kaipaa paahtavaa aurinkoa ja rannalla makoilua, mutta itselle sää oli ihan sopiva. Aurinko lämmitti mukavasti päiväsaikaan, mutta aamut ja illat olivat viileitä. Sopiva sää siis kaupunkilomailuun. Ilman lämmitessä Alicante on hyvä kohde ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiseen, jos kaupunkilomalta ei kaipaa suuria kulttuurielämyksiä.

Alicante tarjoaa rantoja...
...sataman toinen toistaan hienommille veneille...
...monenlaisia shoppailuvaihtoehtoja...
...ja luontoa.

Majoituimme vanhan kapungin sydämeen Apartamentos Titoon; kahden makuuhuoneen asuntoon. Asunto sekä sen sijainti olivat hyvä valinta - vanhan kaupungin kujat ja korttelit olivat viihtyisiä ja lisäksi ranta ja ostoskadut olivat muutaman korttelin päässä ja pääsimme liikkumaan kaupungissa jalkaisin.

Playa del Postiguet ranta
Rannalla oli lukuisia kuntoilumahdollisuuksia
Rantabulevardi
Rantabulevardin taidetta
Explanada de Espana

Rantaelämän lisäksi meistä oli siskoni kanssa mukavaa istua iltaa lähikuppiloissa. Yleensä matkoilla on iltaisin niin väsynyt päivän kulttuurikierroksesta, ettei iltaisin enää jaksa lähteä minnekään. Alicanten matka oli lähinnä rentoa chillailua, joten löysimme itsemme useana iltana Jagger Barin patiolta siemailemassa kolmen euron mojitoja hyvän musiikin tahdittamana.

Joko se pian aukeaa?

Olimme hieman harmissamme, ettemme löytäneet sellaista tapas-ravintolaa, jossa olisi ollut tarjolla paljon pieniä tapas-annoksia. Suosikkiravintolaksemme muodostui italialainen Sale & Pepe Pizzeria, joka oli sen verran erinomainen paikka, että ansaitsee tulla mainituksi. Lisäksi en voi jättää mainitsematta sisilialaista Livanti gelato di Sicilia jäätelökioskia. Molemmat ovat ketjuja - suosittelen tutustumaan, jos vastaan tulee!

Maistuis varmaan sullekin!

Yksi matkamme kohokohdista oli saksalaiset Octoberfestit. Suuntasimme lauantai-iltana satamarannan valtavaan telttaan, joka oli melkein tyhjänä. Ilta oli vasta nuori, joten ehkä paikalliset ja turistit löysivät juhlat vasta myöhemmin illalla tai sitten olutjuhlat eivät kiinnosta espanjalaisia. Yleisesti ottaen monet baarit avasivat ovensa vasta puolen yön aikaan - jolloin me olimme jo nukkumassa. Joka tapauksessa saimme nauttia saksalaisesta tunnelmasta saksalaisine herkkuineen!

Olutjuhlat - täältä tullaan
Saksassa olutjuhlien pöydät eivät taida olla näin tyhjinä
Näin meillä - peukutuksen arvoista olutta!

Jos rantaa, satamaa ja mielenkiintoisia katuja ei lasketa nähtävyyksiksi, niin Alicanten kaksi mielenkiintoisinta nähtävyyttä olivat ehdottomasti Santa Barbaran linna sekä Parque El Palmerar eli palmupuisto. Palmupuisto oli itseasiassa ainoa paikka, minne emme menneet jalkaisin, vaan hyppäsimme kaupungin keskustasta bussiin ja huristelimme palmupuiston kulmille. Palmupuisto oli viihtyisä, kaunis ja itselle ainutlaatuinen - en ole ennen ollut vastaavassa puistossa. Odotimme, että puistossa olisi ollut kahvila, jonne istahtaa nauttimaan aurinkoisesta päivästä, mutta puistossa ei ollut mitään palveluja tarjolla.

Parque El Palmerar
Veneilijöitä palmupuistossa
Palmupuiston vesiputous

Santa Barbaran linna sijaitsee ihan kaupungin rannan tuntumassa, Benacantil vuoren huipulla. Linnaan on mahdollista ajaa autolla, nousta kävellen tai mennä hissillä. Parasta linnassa on komeat näköalat ympäri kaupunkia. Vasta linnan korkeuksista näköaloja katsellessa ymmärtää, miten suuri kaupunki Alicante todellisuudessa on.

Santa Barbaran linnan hissin sisäänkäynti
Linnan katolla
Näkymä rantaan ja venesatamaan
Kaupunki ja vuoristoa
Linnan alempi osa

Vaikka Alicantessa ei tullutkaan vastaan mitään sen suurempia kulttuurielämyksiä, niin siellä riitti katujen varsilla katseltavaa. Kaupungissa oli paljon hienoja patsaita ja taloja oli hienosti koristeltu. "Sienikatu" oli hauska ja erityisesti lapsille suunnattu; kadun varrella oli lukuisia sienipatsaita, liukumäkiä ja ruutuhyppelypaikkoja.

"Sienikatu"
Yksi lukuisista sienistä.
Jokaisella oli erilainen "lemmikki" pään päällä.
Patsas rantakadulla
Hauska talo
Kukkakauppa
Katutaidetta

Olimme Alicantessa kuusi kokonaista päivää, joista yhden päivän ajelimme lähikaupungeissa. Itselle kuusi päivää oli aika pitkä aika, koska kaupungissa ei kuitenkaan ollut kauhean paljon nähtävää. Jos pitää rantaelämästä ja säät ovat lämpimämmät, niin kuusi päivää kuluu varmasti mukavasti. Vasta viimeisinä päivinä luin asunnolla olevaa esitettä, jossa todettiin yli 400 km päässä sijaitsevaan Madridin olevan vain reilun kahden tunnin junamatkan päässä. Jos tekisin matkan uudelleen, niin hyppäisin ehdottomasti Madridin junaan! Toisaalta vaihtelua tämäkin - ottaa kerrankin loma ihan rauhassa ja istahtaa rennosti mojitolle.

Pyreneiden vuoristo näkyi komeasti lentokoneen ikkunasta


1 kommentti:

  1. Just näin! Rennot lomat ovat aliarvostettuja :) Ilman rantaelämää, 2-3 päivää melko soppeli aika Alicanteen. Kesällä sitten ehkä menisi 4-5 päivääkin. Itselläni jäi flunssan takia kohteita käymättä, joten ajatuksissa joskus lennähtää tuonne, tsekata palmupuisto ja linnoitus ja sitten jatkaa jonnekin pikkuturneelle. Eli samoja aatoksia.

    VastaaPoista