lauantai 15. maaliskuuta 2014

ROADTRIP MURCIAAN JA BENIDORMIIN

Vuokrasimme Alicantesta päiväksi auton ja lähdimme ajelemaan kohti Murciaa, lähes 450000 asukkaan kaupunkia, Alicantesta lounaaseen. Maisema oli pääsääntöisesti kuivaa ja karua vuoristoa, mutta tien laidalla oli myös lukuisia sitrusviljelmiä.

Vuokra-automme ja luotettava kuskimme
Matkalla kohti Murciaa
Vuoristoa ja sitruspensaita
Lisää vuoria ja pensaita - keskellä näkyy myös pitkä silta

Suuntasimme Murciassa vanhaan kaupunkiin, missä riitti katseltavaa. Murcian katedraali oli Alicanten pienten kirkkojen rinnalla valtavan kokoinen ja myös huomattavasti mielenkiintoisempi sisältä, mitä Alicanten kirkot. Kuten Alicantessa, myös Murciassa oli paljon koristeellisuutta ja kivoja yksityiskohtia. Vaikka Murcia sijaitseekin sisämaassa, niin sielläkin on useita rantoja, mutta kaupunki ei ole niin suuressa turistien suosiossa kuin Alicante tai Benidorm. Me emme poikenneet Murcian rannoille, vaan jatkoimme matkaa kohti pohjoista rannikkoa.

Kukkaloistoa
Murcian katedraali
Luolamiehiä
Linnan tyttö
Kahvitauko
Kala ui likaisessa joessa
Joen yli meni lukuisia siltoja

Murciasta matkamme jatkui kohti Benidormia, Alicanten yläpuolella sijaitsevaan kaupunkiin. Benidorm Marinan lähestyessä näytti, että olemme tulossa suurempaankin kaupunkiin, sillä näimme ensimmäisen kerran matkallamme useita pilvenpiirtäjiä. Itse asiassa Benidormissa on vajaat 100000 asukasta eli se on huomattavasti Alicantea ja Murciaa pienempi kaupunki. Kaupungin väkiluku kuitenkin moninkertaistuu turistisesongin aikana, sillä se on turistien suosima rantalomakohde.

Matka jatkuu kohti Benidormia
Maisemat olivat pääsääntöisesti kuivaa vuoristoa
Puig Campana vuori kohosi ylväänä muiden vuorijonojen yläpuolelle
Benidormin kaupunki lähestyy

Benidormissa riitti rantoja silmän kantamattomiin. Ero Alicanten rantaan oli huomattava - ei pelkästään koon, vaan myös turistimäärän puolesta. Rannalla riitti auringonpalvojia ja rannan tuntumassa oli lukuisia ravintoloita; etenkin brittipubeja, mistä voi päätellä kaupungin olevan etenkin brittituristien suosiossa. Benidorm on etenkin lapsiperheiden suosiossa, sillä siellä on lukuisia teemapuistoja ja paljon hienoja lomakeskuksia vesipuistoineen.

Ranta oli monien kilometrien pituinen
Rannan tuntumassa oli lukuisia hotelleja ja pilvenpiirtäjiä
Äiti ja isä
Minä ja sisko
Pienempi Playa de Mal Pas ranta
Rantabulevardi

Automatkalla emme ehtineet sen syvällisemmin tutustua Murciaan ja Benidormiin, mutta saimme kuitenkin jonkinlaisen käsityksen kaupunkien profiilista. Murcia on enemmän kaupunkilomakohde, kun taas Benidormiin kannattaa suunnata rantalomailemaan. Benidormiin pääsee Alicantesta myös ratikalla ja bussilla eli autonvuokraus ei ole välttämätöntä, jos haluaa Alicantesta poiketa Benidormiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti