sunnuntai 25. toukokuuta 2014

NEW YORKIN JÄLKIFIILISTELYÄ

New Yorkin matkasta on kulunut jo kohta kuukausi, mutta en ole kaikkien kiireiden keskellä ehtinyt raportoida loppuja reissukuulumisia. Meillä oli New Yorkissa reilusti aikaa eli kaksi viikkoa. Vähän lyhyempi aikakin olisi riittänyt, mutta toisaalta hyvä, ettei tarvinnut kiirehtiä joka paikkaan. Ja eihän me silti New Yorkin jokaista kolkkaa ehditty koluta, vaan näkemistä jäi seuraavaankiin kertaan.

Katutaidetta Brooklynissä.
Obeyn taidetta Brooklynissä.

Matkan ehdottomasti erityisin tapahtuma oli Super Duper Alice Cooper dokumentin ensi-ilta Robert De Niron perustamassa Tribeca elokuvajuhlilla. Oli ihan sattumaa, että olimme elokuvajuhlien aikaan New Yorkissa ja olikin melkoinen yllätys, että Alice Cooper dokumentti sai ensi-iltansa juuri kyseisillä elokuvajuhlilla. Dokumentista oli kolme näytöstä ja satuimme saamaan ensi-iltaan liput. Alice Cooper fanina toivon, että ensi-iltojen tapaan paikalle saapuisi dokumentin tekijät ja tietenkin myös dokumentin päätähti. Ja niinhän siinä kävikin! Ennen dokumentin alkamista pälyilin taakse useaan otteeseen ja odotin Alicen saapumista. Ja sieltähän idolini saapui kuin saapuikin kauniin vaimonsa kanssa paikalle!

Kukas se siellä!

Loistavan dokumentin jälkeen seurasi myö Q&A -osuus eli dokumentin tekijät sekä itse Alice vastasivat yleisön kysymyksiin. Itse en avannut suutani, mutta tilaisuuden loppuessa tajusin, että minunhan täytyy päästä poseeraamaan Alicen kanssa samaan kuvaan. Olin kuitenkin liian hidas, enkä ehtinyt päästä Alicen juttusille, kun teatterisalia alettiin tyhjentää. Jäimme vielä ulos norkoilemaan, jos kävisi tuuri tavata Alice, mutta hänet kiidätettiin takaovesta kovaa vauhtia pois fanien ulottuvista. 

Dokumentin jälkeinen Q&A -osuus.
Oli hienoa nähdä Alice erilaisessa ympäristössä kuin yleensä!

Yksi reissun "must see" -kohteeni oli Coney Island. Hurautimme vesitaksilla Brooklynin satamaan ja suuntasimme Brooklynin kasvitieteelliseen puistoon ihastelemaan kirsikkapuiden kukintaa. Samalla reissulla hoksasin Coney Islandin sijaitsevan Brooklynissä, joten hyppäsimme junaan ja otimme suunnaksemme Coney Islandin.

Pala ihanaa Japania Brooklynissä.
Kukkaloistoa.
Monet muutkin olivat tulleet ihastelemaan
kirsikkapuiden kukkia.

Coney Islandin huvipuisto Luna Park oli avattu edeltävänä viikonloppuna, mutta me emme tarenneet jäädä huvipuistoon hurvittelemaan. Aurinkoisesta päivästä huolimatta New Yorkissa puhalsi kylmä tuuli ja suuntasimme friikkisirkukseen lämmittelemään. Ikävä kyllä non-stoppina pyörivää esitystä ei saanut kuvata, mutta friikit saivat kylmän kolotuksen kaikkoamaan. Päivän esitys sisälsi mm. miekan- ja tulennielentää, pakkopaidasta pakenemista, käärmetanssia ja naulojen vasaroimista nenään. Show oli viihdyttävä ja sen arvoinen, että kannatti istua junassa noin tunnin matka Coney Islandiin asti. Menisin ehdottomasti toistekin!

Sirkuksen baarin mainio mainos!
Coney Islandin Circus Side Show
Sirkuksen vetävät mainokset.
Kaiken tämän näimme livenä...
...myös tämän!

Yhden päivän käytimme Bronxin eläintarhaan. New Yorkissa on useita eläintarhoja, mutta valitsimme Bronxin eläintarhan sillä, että tulisi käytyä myös Bronxissa. Jo Brooklyn tuntui eri kaupungilta Manhattaniin nähden (ja onhan Brooklyn toki ollutkin aikoinaan oma kaupunkinsa ennen New Yorkiin liittämistä), ja Bronx tuntui vielä irrallisemmalta New Yorkin osalta kuin Brooklyn. Manhattanilla oli turvallinen olo ja uskaltaisin liikkua siellä huoletta yksinkin. Brooklynissä tuli sellainen olo, etten haluaisi liikkua siellä yksin iltaisella, saati sitten pimeällä. No, Bronxissa tuli puolestaan sellainen olo, etten haluaisi liikkua siellä mihinkään vuorokauden aikaan yksin. Ympäristö oli vain sellainen, ettei tullut mikään maailman turvallisin olo. Mutta eläintarhassa oli silti tosi kivaa! Eläintarha oli niin valtava, ettei me ehditty edes jokaista kolkkaa kiertää aukioloaikana. Tiikeriä ei löydetty tiikeriaitauksesta, mutta sen sijaan törmättiin hieman erikoisiin eläintarhan asukkaisiin.

Bronxin eläintarhassa oli erillinen dinosauruspuisto,
mikä kierrettiin auton perälavalla istuen.
Nämä kauheat muinaiset olennot saivat lukuisat lapset
rääkymään koko matkan ajan.
Dinopuisto oli ihan hauska ja toi vaihtelua
tavallisiin eläintarhoihin verrattuna.
Kumpi voittaa taistelussa?

New Yorkista tuli ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani. Huonoina puolina ovat hotellien ja ravintoloiden kalliit hinnat, mutta muuten on vaikea löytää negatiivistä sanottavaa. Kaupungissa riittää paljon nähtävää ja koettavaa, siellä on hyvä fiilis ja kotoisa tunnelma. Shoppailijan kukkarollekin ollaan armollisia - yleisesti ottaen hinnat ovat paljon Suomen hintoja alhaisemmat. New Yorkiin pitää ehdottomasti päästä joskus, toivottavasti pian uudestaan!

Goodbye America!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti