sunnuntai 25. toukokuuta 2014

NIN 2014

Viime elokuussa olimme Pariisissa siskoni kanssa todistamassa Nine Inch Nailsin paluuta. Nyt on NIN2014 -kiertueen aika! Kun bändi julkaisi kiertuepäivämäärät, niin aloimme siskon kanssa plänäämään, minne haluaisimme lähteä keikkailemaan. Tietenkin varasimme ensimmäisenä liput Helsingin keikalle ja koska Helsingistä pääsee edullisesti ja helposti Tukholmaan, niin ostimme liput myös naapurimaahan. Päätimme, että teemme kaksi kahden keikan reissua ja ensimmäiset keikat eli Helsinki ja Tukholma ovat nyt takana.


Ostimme liput suoraan bändin omien sivujen kautta, mikä takasi meille sisäänpääsyn konserttipaikalle 15 minuuttia ennen muuta yleisöä. Keikkajärjestelyjä ei voi kuin kehua. Fanit pääsevät sisään sitä mukaan, kun ovat tulleet jonottamaan ja jokainen saa numeroidun rannekkeen. Ennen konserttisaliin pääsyä voi siis käydä vielä huoletta naisten huoneessa ja ostamassa kiertuepaidan, jonka jälkeen konserttisaliin jonotetaan numerojärjestyksessä. Helsingissä sain numeron 46 ja Tukholmassa 115. Menimme Helsingissä eturiviin, kun siellä kerran oli tilaa. Tukholmassa päätimme jäädä kauemmas lavasta katsastamaan bändin valoshown, jota ei näe eturivistä kokonaisuutena.









Sateiseen konserttiviikonloppuun ei mahtunut keikkailun lisäksi mitään ihmeempää. Olimme ajatelleet alunperin kierrellä Tukholmassa nähtävyyksiäkin, mutta vesisateessa oli mukavampaa kierrellä kauppoja ja pysytellä lämpimässä. Vaikka nähtävyydet jäivätkin väliin, niin ei se haittaa, koska reissun päätarkoitus oli itse konsertti.


Seuraavaksi suuntaamme Zürichiin ja sieltä Wieniin. Valintaamme vaikutti muutaman vuoden takainen pikareissu Wieniin, mikä teki meihin sen verran suuren vaikutuksen, että olemme kumpikin halunneet Wieniin uudestaan. Zürich sattui sopivan lähelle, joten teemme pikaisen konserttireissun aluksi sinne ja yöjunailemme useammaksi päiväksi Wieniin nauttimaan Nine Inch Nailsin lisäksi kaupungin kulttuurista ja Sacher kakuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti