maanantai 1. joulukuuta 2014

PIKAREISSU DAR ES SALAAMIIN

Moshista suuntasin yhdeksi yöksi Tansanian suurimpaan kaupunkiin Dar es Salaamiin. Dar es Salaam oli Tansanian pääkaupunki vuoteen 1974 asti, jolloin Dodomasta tehtiin pääkaupunki. Dar es Salaam on kuitenkin säilynyt Tansanian merkittävimpänä kaupunkina, sillä kaupungissa pyöritetään maan taloutta. Suomen suurlähetystö sijaitsee Darrissa ja kaupungissa asuukin muutamia kymmeniä suomalaisia.

Majoituin Tanzanite Executive Suites hotelliin, joka sijaitsi muslimikorttelissa lähellä Sansibarin lauttaterminaalia. Pääsin hotellissa ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen kunnolliseen suihkuun! Vettä tuli hyvin ja se oli lämmintä! Ihanaa! Lisäksi hotellissa oli nopea internet ja hotellin ravintolassa sain parasta intialaista ruokaa, mitä olen syönyt aikoihin, vaikka olen syönyt intialaista ruokaa Tansaniassa ollessani paljon!

Ensimmäisenä päivänä kävin haistelemassa Dar es Salaamin ilmaa tekemällä kävelylenkin meren rannassa. En tuntenut oloani mitenkään mukavaksi, sillä olin ainoa valkoihoinen, jota kaikki tuijottivat. Lisäksi useampi mies yritti lyöttäytyä seuraani ja he halusivat toimia joko oppaana tai myydä minulle taidetta. Onneksi sain kaikki tyypit karistettua kannoiltani.

Rantatie oli täynnä kaikenlaisia kaupustelijoita. Osa myi kalaa, osa vihanneksia ja osalla oli myynnissä ties mitä krääsää. Onnistuin ottamaan ihmisistä salakuvia vaihvihkaa.
















Toisena päivänä tapasin Aijan ja Louisin, jotka hakivat minut hotellilta. Aija muutti lokakuun lopulla Dar es Salaamiin töiden perässä ja oli hienoa nähdä Aijaa maailmalla! Veimme tavarani Aijan kimppakämppään ja lähdimme ajelemaan Bahari Beachin suuntaan mennäksemme eläintarhaan. Matkalla näin Dar es Salaamin meininkiä, joka ei loppujen lopuksi eronnut paljon siitä, mitä olin nähnyt Tansaniassa aikaisemmin. Keskustassa oli korkeita taloja, mutta keskustan ulkopuolella oli samannäköistä kuin Moshissa ja Arushassa - vain tiet olivat leveämpiä ja liikenne ruuhkaista.






Bahari Zoohun ei ollut juurikaan tienviittoja, mutta jotenkin Louis onnistui löytämään perille. Safarin jälkeen eläintarhassa vierailu ei tuntunut mukavalta, etenkään pienessä perheomisteissa eläintarhassa vierailu. Eläimet olivat todella pienissä häkeissä ja esimerkiksi osa apinoista oli todella säikkyjä ja siitä herää kysymys, mitä apinoille on tapahtunut, jos ne juoksevat ihmisiä pakoon häkin takaseinää vasten!

Hyeenaemo näytti uupuneelta
Pikkuruiset hyeenan pennut olivat tosi säikkyjä
Tämä hyeena oli aika hurjan näköinen
En ole ikinä nähnyt näin valtavia kilpikonnia
Oli surullista nähdä eläimet pienissä häkeissään

Pääsimme ruokkimaan kirahveja ja olenkin jo kokenut kirahvien ruokkija, sillä alkuvuodesta pääsin kummipoikani Vertin kanssa ruokkimaan kirahveja Al Ainin eläintarhassa. Päällimmäinen syymme eläintarhavierailuumme oli kuitenkin mahdollisuus pitää leijonanpoikasta sylissä. Oletin, että poikanen olisi muutaman kuukauden ikäinen vauva, mutta poikanen olikin päivää vaille kahdeksan kuukauden ikäinen! Poikasia oli alunperin ollut kaksi, mutta toinen heistä oli kuollut.

Kirahvia ruokkimassa
Aija ruokkii kirahvia
Leijonaemo näytti surkealta
Leijonauroskaan ei näyttänyt kovin hääviltä, mutta
poseerattiin silti Aijan kanssa leijonan vierellä
Vallaton Neiti Bahari
Bahari oli 8 kk ikäinen

Kun näin, miten iso pentu on, niin epäröin uskallanko ottaa pentua syliini. Pentu oli leikkisä ja se kävi innokkaasti hoitajansa kimppuun näykkien häntä ja repien hoitajan vaatteita. Onneksi pentu oli sylissäni rauhallinen. Tämä kissanpentu olikin melko painava, eikä Neiti Baharia olisi kovin kauan jaksanut sylissä pidelläkään! Aija ja Louis saivat Baharista muistoksi naarmuja ja Louisin kämmenistä jopa vuoti verta Baharin hellyydenosotusten jälkeen!

Enpä olekaan aiemmin pitänyt näin isoa
kissanpentua sylissä!
Onneksi Bahari oli rauhallinen minun sylissä,
enkä saanut naarmuja tai puremia!
Aijan vuoro!
Louis leikitti pentua ja saikin siitä hyvästä naarmuja ja haavoja

Oli mukava tehdä Dar es Salaamiin lyhyt reissu ja nähdä hieman kaupunkia. Kaupunki ei ollut mitenkään ihastuttava, mutta uudet kokemukset ovat reissunaiselle aina tervetulleita!

1 kommentti: