keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

LANTAUN VAALEANPUNAISET DELFIINIT

Hong Kong on siitä erikoinen suurkaupunki, että siellä on luonto lähellä ja pilvenpiirtäjien keskeltä pääsee vaivattomasti vaikka vaeltamaan. Siskoni löysi netistä Hong Kong Dolphinwatch yrityksen sivut ja me päätimme lähteä luonnon helmaan katsomaan villinä eläviä vaaleanpunaisia delfiinejä. Delfiinit ovat viralliselta nimeltään kiinalaisia valkoisia delfiinejä ja niitä elää Etelä-Afrikassa, Kiinassa ja Pohjois-Australiassa. Yleensä delfiinit elävät lähellä rannikkoa.

Delfiinit syntyvät tummanharmaina ja metrin pituisina. Muutamassa kuukaudessa harmaa väri alkaa haalistua ja delfiinien vaalenpunainen väri tulee esille. Aikuiset delfiinit kasvavat 2,5-3 metrin pituisiksi ja ne voivat elää 40-vuotiaiksi. Hong Kongin alueella delfiinit elävät kuitenkin vain noin 20-vuotiaiksi, sillä heidän elintilansa heikkenee koko ajan jatkuvasti kehittyvässä Hong Kongissa. Vuonna 2013 delfiinejä todettiin olevan Hong Kongin vesistöistä 17.

Hong Kong Dolphinwatch yritys ei pelkästään järjestä turisteille delfiinien katseluretkiä, vaan he myös myös suojelevat delfiinejä ja pyrkivät säilyttämään heidän elinympäristön. Yritys järjestää delfiiniretkiä kolme kertaa viikossa ja heidän mukaansa on 97 % mahdollisuus nähdä retken aikana delfiinejä. Meitä jännitti, miten meidän reissulla tulee käymään.

Retki alkoi hotellimme läheltä Kowloon hotellin edestä, josta nousimme bussiin. Ajoimme Lantau saarelle, missä vaihdoimme veneeseen. Aamupäivä oli sumuinen, mutta oli mukava ihastella Lantaun kaunista luontoa veneestä käsin.










Veneilimme reilun puolen tunnin ajan, kunnes opas huusi, että delfiinejä on kello kolmessa. Ensin en meinannut nähdä mitään, mutta sitten näin jossain kaukaa delfiinin pyrstön. Aluksi ajattelin, että tässäkö tämä nyt oli, mutta hyvää kannatti odottaa. Pian näimme useita delfiinejä veneen lähellä.

Paikalle seilasi myös samanlainen paatti kuin meillä, joka oli täynnä kiinalaisia. Kiinalaiset kiljuivat isoon ääneen nähdessään delfiinejä ja meidän hongkongilainen oppaamme hermostui ja mutisi, että typerät kiinalaiset karkottavat delfiinit pois. Oli mielenkiintoista huomata, ettei hongkongilainen arvostanut kiinalaisia kanssaihmisiä, vaikka kiinalainenhan hän on tavallaan itsekin.

Paikalle seilasi myös pienempi vene, joka viipyi paikan päällä vain hetken. Olimme käyneet maksamassa delfiiniretken yrityksen toimistossa Hong Kongiin saavuttuamme ja maksoimme retkestä 420 HKD eli n. 50 €. Kun vierailimme Lantaun saarella, niin siellä meille yritettiin myydä 30 HKD eli alle 4 € arvoisia delfiinireissuja. Mietimme silloin, että maksoimmekohan omasta retkestämme liikaa, mutta emme todellakaan. Olimme isolla veneellä liikkellä ja viivyimme pitkään ihastelemassa delfiinejä. Sen sijaan kiinalaisten paatti ja pienempi vene olivat vain muutaman minuutin delfiinien luona.




Näimme lopulta lukuisia delfiinejä meressä! Oli todella hienoa katsella, kun delfiinit hyppivät vedessä ja osa niistä ui ihan veneemme vierellä. Harmi vain, ettei hidas kamerani pysynyt oikein delfiinien mukana, mutta sentään jotain kuvamateriaalia jäi ikimuistoisesta retkestä muistoksi! Suosittelen retkeä kaikille eläinten ystäville!








Loppuun vielä kaksi siskoni ottamaa kuvaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti