sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

HÄÄHUMUN JÄLKIMAININGEISSA WINDSORISSA

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä vietettiin 19. toukokuuta Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Häähumu ei ollut laantunut Windsorissa vajaa kolme viikkoa häiden jälkeen, jolloin hyppäsimme Päivin kanssa Paddingtonin asemalta junaan ja matkasimme Windsoriin. Heti asemalla törmäsimme Harryn ja Meghanin kuvaan ja heidän kuvat komeilivat muun muassa postikorteissa, magneeteissa, mukeissa ja seinälautasissa, joita turistimyymälät olivat pullollaan.



Windsorin kaupungin keskusta oli viehättävä pienine putiikkeineen ja ravintoloineen. Englannin liput liehuivat pitkin pääostoskatua ja lähipuistossa oli kuningatar Elisabet II:n patsas koiriensa kera.




Windsoriin meidät vei Windsorin linna, joka toimii kuningatar Elisabet II:n viikonloppukotina. Oli mielenkiintoista vierailla linnassa ja Pyhän Yrjön kappelissa, kun olimme vasta seuranneet telkkarista kuninkaallisia häitä. Linna oli ulkoapäin upea, mutta emme liiemmin välittäneet linnan sisätiloista. Pääsimme tekemään lyhyen kierroksen linnan sisätiloissa, mutta emme jaksaneet innostua kuninkaan makuuhuoneesta, pukeutumishuoneesta ja vaatehuoneesta. Olemme Wienissä kiertäneet vastaavia huoneita Schönbrunnin linnassa, eikä Windsorin linna tuonut niihin mitään erityistä lisää. Jotkut asiat ovat vain sellaisia, että yksikin kerta riittäisi.

Oli hieman omituista, että Windsorin linna oli melkein kuin Disneyland - turistimyymälöitä ja jäätelökojuja oli joka kulmassa. Olisin voinut kuvitella, ettei kuningatar arvostaisi moista kaupallista hapatusta omilla kulmillaan, mutta ehkäpä kyseisillä myymälöillä tuetaan linnan yläpitokustannuksia.








Oli yllättävää, että linnan alueella sijaitseva Pyhän Yrjön kappeli oli luonnossa paljon pienempi, mitä telkkarista nähtynä. Ihmettelimme, miten kaikki häävieraat mahtuivat kappeliin ja miten kappelin portaatkin näyttivät niin pieneltä verrattuna siihen hetkeen, kun kuninkaalliset seisoivat häiden jälkeen niiden päällä kansaa tervehtien.










Windrorin linnasta lähtiessämme kävimme vielä tsekkaamassa Long Walkin, mikä kulki vehreän puistoalueen läpi. Päätimme kuitenkin jättää neljän kilometrin mittaisen tien kävelemisen seuraavaan kertaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti