sunnuntai 22. toukokuuta 2016

MAAILMAN SUURIN HAARUKKA SPRINGFIELD MISSOURISSA

Eipä tarvinnut kauan olla reissussa, kun tajusimme, ettei Route 66:n varrella pysähdyspaikoissamme ole mitään hirveän erikoista nähtävää. Springfield Missouriin saapuessamme menimme katsomaan maailman suurinta haarukkaa. Meille ei kyllä selvinnyt haarukan tarina, mutta oli tietenkin ainutlaatuinen kokemus päästä poseraamaan haarukan kanssa samaan kuvaan.


Haarukan lisäksi Springfieldissä ei ollut juuri mitään erikoista. Kävimme kiertelemässä yhdessä ostoskeskuksessa, mutta museot ja eläintarhat jätimme väliin. Missourin alueella on lukuisia luolia ja päätimme vierailla Fantastic Caverns luolassa, sillä paikka vaikutti parhaimmalta luolakohteelta Missourissa.

Fantastic Caverns oli siitä erityinen luola, että se on ainoa luola Amerikassa, jossa ajetaan luolan halki. Istuimme Jeepin perässä olevaan vaunuun, jota opas ajoi luolassa. Opas pysähtyi useamman kerran tunnin mittaisella kierroksella kertomaan luolasta ja sen löytämisestä. Luola löydettiin vuonna 1862 paikallisen maanviljelijän ja hänen koiransa toimesta. Viisi vuotta myöhemmin 12 paikallista nuorta naista lähtivät seikkailulle etsimään luolaa ja he kirjoittivat nimensä luolan seinään - nimet olivat siellä yhä edelleen. Naisten seikkailun jälkeen luolassa alkoi käydä muitakin ihmisiä.

Missourin luolissa on ollut monenlaista toimintaa vuosien varrella. Niissä on ollut ravintoloita ja Fantastic Cavernissa oli lava, jossa on järjestetty musiikkiesityksiä. Nykyisin luolaan tehdään vain turistivierailuja. Luolakierros oli mielenkiintoinen ja erilainen kohde, missä tulee yleensä vierailtua. Todennäköisesti luolassa vierailu on parasta, mitä Springfieldissä voi tehdä - maailman suurimman haarukan tsekkaamisen jälkeen!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti