sunnuntai 22. toukokuuta 2016

TUULINEN CHICAGO

Route 66 matkamme alkoi Chicagosta, joka tunnetaan myös nimellä "The Windy City". Saimmekin ensimmäisenä päivänämme tuntea tuulen luissa ja ytimissä. Chicagossa oli vuoden aikaan nähden niin viileä päivä, että kylmästä säästä myös uutisoitiin. Tuulen tuiverruksessa meillä tuli kalsareita ikävä!

Milton Lee Olive puisto
Michiganjärven aallokkoinen ranta
Lakefront Trail

Ostimme Chicagoon etukäteen GoCardin, johon sai valita, missä haluaa vierailla ja pääsylipuista sai jonkin verran alennusta. Menimme ensimmäisenä Museum of Contemporary Artiin eli nykytaiteen museoon. Museossa oli mielenkiintoisia näyttelyitä menossa ja vierailu todellakin kannatti.









MCA:n lisäksi kävimme tutustumassa persoonalliseen taiteeseen Millennium Parkissa. Puiston "Cloud Gate" oli puiston ehdoton vetonaula, emmekä olleet ainoita, jotka kuvasivat itseään ja miljöötä "pilviportin" heijastuksesta. Myös "Crown Fountain" lähde oli mielenkiintoinen teos.







Millenium puistosta jatkoimme Willis Toweriin eli Chicagon korkeimpaan pilvenpiirtäjään tsekkaamaan kaupungin maisemat. Ajoitimme vierailun niin, että ehdimme nähdä kaupungin päivänvalossa ja pimenevässä illassa. Willis Towerissa on Skydeck eli ulokkeita, joissa voi seistä lasin päällä ja katsella 110 kerroksen korkeudesta alaspäin. Päätin koetella korkeanpaikankammoani ja uskallauduin hetkeksi ulokkeelle.

Keskellä Willis Tower
Skydeck ulokkeet Willis Towerin 110 kerroksessa








Toisena päivänä tuuli onneksi tyyntyi ja aurinko lämmitti mukavasti päiväämme. Suuntasimme aamutuimaan Archtitecture River Cruiselle eli arkkitehtuuriristeilylle, jossa Shoreline Sightseeingsin opas esitteli Chicagon hulppeita rakennuksia ja kertoi kaupungin historiasta. Vuonna 1871 suurin osa Chicagosta paloi, mutta sen jälkeen Chicagosta on tullut yksi maailman tunnetuimmista modernin arkkitehtuurin kaupungeista. Chicagoon rakennettiin maailman ensimmäinen pilvenpiirtäjä vuonna 1885.

Nämä pilvenpiirtäjät tunnetaan nimellä maissitalot
Arkkitehtiristeilyllä riitti katseltavaa
Trumpin pilvenpiirtäjässä on mm. hotelli
Vanhempaa arkkitehtuuria
Alitimme lukuisia siltoja risteilyn aikana
Keskellä kohoaa Chicagon korkein rakennus eli
Willis Tower

Risteilyn jälkeen chillailimme Navy Pierin alueella ja kävimme pitkällä kävelylenkillä Michiganjärven rannalla. Vaikka Chicago onkin New Yorkin ja Los Angelesin jälkeen maan kolmanneksi suurin kaupunki, niin tuntui, että kaksi päivää kaupungissa oli ihan riittävästi. Kaupungissa olisi toki lukuisia museoita, joihin saisi kulutettua aikaa, mutta kun on nähnyt lukuisia museoita ympäri maailmaa, niin nykyään haluaa kokea jotain uutta, eikä vain kiertää samantapaisia kohteita kaupungista toiseen. Joka tapauksessa Chicago oli viihtyisä kaupunki ja oli mukava päästä pitkästä aikaa suurkaupungin sykkeeseen!

Näkymä Navy Pieristä
Risteilyoppaan mukaan Alice Cooper omistaa tai on omistanut
oikeanpuoleisesta pilvenpiirtäjästä asunnon
Oak Street Beach
Kaupunkinäkymä Beach Houselta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti