maanantai 9. toukokuuta 2016

VEHREÄ ABU DHABI

Al Ainista suuntasimme vielä yhdeksi yöksi Abu Dhabiin. Tiesitkö, että Abu Dhabi on Arabiemiraattien pääkaupunki? Tuntuu, että Abu Dhabi jää ainakin turistin silmin Dubain varjoon, mutta tämän pikavierailun perusteella voin ehdottomasti suositella vierailua Abu Dhabissa, jos sattuu kulmilla olemaan. Me pidimme Abu Dhabista Dubaita enemmän. Kaupunki oli vehreä lukuisine puistoineen ja kävelymatkan päästä hotellistamme oli meren ranta, missä oli mukava käydä kävelemässä. Hotellimme Al Diar Dana oli myös hyvä valinta ja Abu Dhabin hotellit ovat muuten Dubain hotelleja huomattavasti huokeampia.

Näkymä hotellin ikkunasta.
Ensimmäisiä silmäyksiä kaupunkiin.
Abu Dhabista löytyi Dubain tapaan monenlaisia rakennuksia.

Ensimmäisenä iltana emme ehtineet tehdä ihmeempiä, mutta meillä oli koko seuraava päivä käytössämme, sillä lähdimme kotimatkalle vasta yölennolla. Lähdimme aamulla pitkälle kävelylenkille Abu Dhabi Cornicheen. Meren rannassa oli tyylikäs kevyen liikenteen tie, jossa monet kaupungin asukkaat pyöräilivät ja lenkkeilivät. Asukkailla en tarkoita emiraatteja, sillä heitä kaupungissa asuu Wikipedian mukaan vain noin 20 %. Suurin osa Arabiemiraateissa asuvista onkin ulkomaalaista vierastyövoimaa.

Reissaajat








Kävelimme julkiselle uimarannalle Corniche Beachille. Rannalla oli rauhallista, sillä sää oli niin tuulinen, että punaiset varoitusliput oli nostettu salkoon ja uiminen oli kiellettyä. Säästä huolimatta rannalla oli muutamia auringonottajia tai siis auringon odottajia.






Emme jaksaneet kävellä ihan Emirates Palace -hotellille asti, mikä olisi varmasti ollut oma nähtävyytensä. Ehkäpä meitä ei olisi edes päästetty kovin lähelle 7 tähden hotellia, jonka useat sviitit on sisustettu kullalla ja marmorilla. Hotelli oli silti aika uskomaton näky uimarannaltakin katsottuna!

Emirates Palace keskellä

Paluumatkan hotellille kuljimme eri reittiä ja jouduimme käyttämään alikulkutunneleita alittaaksemme teitä. Alikulkutunnelit oli koristeltu sen verran hienoilla mosaiikkitöillä sekä maalatuilla kaakeleilla, että niistä piti ottaa kuvia muistoksi.





Suurin syy miksi olen halunnut käydä Abu Dhabissa on Sheikki Zayedin moskeija. Moskeija on Arabiemiraattien suurin moskeija ja myös yksi maailman suurimmista. Sinne mahtuu yli 40000 ihmistä! Moskeija on avattu vuonna 2007 ja sen rakentaminen on maksanut vaatimattomat 545 miljoona USD.

Taksikuski ystävällisesti hidasti menomatkalla moskeijaan,
että sain otettua rakennelmassa kokonaiskuvan
Moskeijan tarkastelua lähempää
Pylväissä ei taida olla kullanväristä maalia,
vaan aitoa kultaa
Upeat käytävät
Upeat lattiat
Upeat turistit käyttäytyvät maassa maan tavalla

Moskeija oli häikäisevän kaunis. Sitä pidetäänkin yhtenä Arabiemiraattien merkittävimpänä arkkitehtuurisena taidonnäytteenä. Turistit ovat tervetulleita moskeijaan, mutta sen verran turistien tulee kunnioittaa islamin uskontoa, ettei moskeijaan voi mennä miten tahansa pukeutuneena. Me olimme varustautuneet äidin kanssa huivien kera vierailulle, mutta paikan päältäkin olisi tarvittaessa saanut asianmukaisen puvun lainaan.

Moskeijassa olisi ollut opastettuja kierroksia, mutta me kiersimme itsenäisesti. Lopuksi kävimme valtavassa rukoussalissa. Rukoussaleja on yhteensä neljä ja uskoisin meidän vierailleen nimenomaan pääsalissa, jonne mahtuu 7000 ihmistä.

Pakollinen oviaukkokuva
Rukoussalin ovi
Rukoussalissa oli käsin kudotut matot ja
valtavan kokoisia valaisimia
Rukoussalissa saattoi tuntea itsensä aika pieneksi

Abu Dhabista lensimme Turkish Airlinesilla ensin Istanbuliin ja sieltä koti-Suomeen. Oli mukava tehdä hieman erilainen matka omien vanhempien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti