torstai 3. huhtikuuta 2014

ALLIGAATTOREITA ETSIMÄSSÄ

Everglades on Miamin luoteisosassa sijaitseva valtavan kokoinen matala joki- ja suoalue. Alue on kehittynyt yli kuuden miljoonan vuoden aikana, mutta ihmiset onnistuivat melkein tuhoamaan alueen alle sadassa vuodessa. Alue alkoi kuivaa veden virratessa pois alueelta, mutta onneksi luonnonsuojelijat ovat saaneet päättäjät mukaan alueen suojeluun ja alueelle on rakennettu valleja estämään veden poisvirtaamista. Alueella on lukuisia kotoperäisiä kasvilajeja, yli 350 lintulajia, 500 kalalajia sekä kymmeniä matelija- ja nisäkäslajeja. Alligaattorit ovat Everglasin suosituin nähtävyys ja alueelle onkin rakennettu lukuisia alligaattoripuistoja, joissa turisteja kuljetetaan rämeveneellä etsimään luonnonvarassa asustavia alligaattoreita.

Vierailimme Evergladesin Safaripuistossa
Alligaattorivaroitus!
Venekuskimme ja rämeoppaamme
Rämevene

Rämeveneajelu oli mielenkiintoinen, sillä ajelun aikana saattoi ihastella valtavaa joki- ja suoaluetta sekä bongata eläimiä. Meiltä kokemattomilta alligaattorien etsijöiltä olisivat varmasti gaattorit jääneet huomaamatta ellei oppaamme olisi aina huudellut "alligaattori vasemmalla" tai "alligaattori oikealla". Ajelun aikana bongattujen alligaattorien määrä jäi aika vähäiseksi, mutta onneksi pääsimme vielä ajelun jälkeen näkemään alligaattoreita vähän erilaisissa elinolosuhteissa.

Silmät tarkkana - näkyykö alligaattoreja?
Ruohikossa lymyilee yksi...
...ja vedessä toinen

Rämeajelun jälkeen menimme alligaattoriesitykseen, jossa alligaattorikouluttaja kertoi meille faktoja alligaattoreista. Krokotiilieläimet ovat matelijoista älykkäimpiä ja heidän kanssa voi luoda luottamuksellisen suhteen. Päivän paras oppi oli, miksi krokotiilieläimet ovat selvinneet miljoonia vuosia kuolematta sukupuuttoon - siksi, kun he eivät 90% ajastaan tee mitään. Ehkä meidän ihmistenkin pitäisi oppia välillä olemaan tekemättä mitään. Kouluttaja muistutti, että me ihmiset olemme luonnon ja toistemme pahin vihollinen. Näinhän se ikävä kyllä on.

Alligaattoriesitys
Fat Albert (ylhäällä) ja kamu

Esityksen jälkeen olisi saanut pidellä kolmivuotiasta alligaattoria sylissä ja otattaa valokuvan, mutta me jätimme valokuvauksen väliin. Olemme aikaisemmin Manilan eläintarhassa pitäneet alligaattoria sylissä, joten olkoon se ainutlaatuinen kerta sillä saralla. Valokuvaan jonottamisen sijaan oli mielenkiintoista kiertää paikalla olevia aidattuja alueita, joissa eli lukuisia alligaattoreja.

Uskaltaisitko uida tässä lammessa?


Kierroksen lopuksi söimme lounaan Safari Parkin ravintolassa, jossa oli myös tarjolla alligaattoria päivän markkinahintaan. Emme kysyneet markkinahinnan arvoa, vaan tilasimme ihan "tavalliset" burgerit. Jääköön alligaattorit rauhaan! Lopuksi pari videon pätkää rämeveneajelulta.




See you later alligator!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti