lauantai 26. huhtikuuta 2014

ROCKYN FANITUSTA BROADWAYLTÄ PHILADELPHIAAN

Kun kuulimme, että Sylverster Stallonen Rocky elokuvista tulee Broadway musikaali, niin pidimme ideaa aika huvittavana. Ajatus nyrkkeilijän tarinasta musikaalina tuntui omituiselta, mutta koska olemme Rocky-faneja, niin päätimme kuitenkin mennä Broadwayn Winter Gardeniin ihmettelemään, miten Rocky taipuu musikaaliksi.

En ole musikaalien asiantuntija, mutta väittäisin, ettei Rocky ollut musiikillisesti Broadwayn parasta antia. Esimerkiksi "My nose ain't broken" eli "nenäni ei ole murtunut" ei ollut mikään huippu viisu, mutta onneksi musikaalissa kuultiin elokuvistakin tuttu "Eye of the tiger". Näytelmänä Rocky puolestaan toimi erinomaisesti ja noudatti aika hyvin ensimmäistä Rocky elokuvaa. Näyttelijäsuoritukset ja lavasteet olivat oikein hyvät ja lopun nyrkkeilyottelusta tuli sellainen fiilis, kuin olisi aidossa nyrkkeilymatsissa! Suosittelemme Broadwayn Rockya kaikille Rocky-faneille!

Rocky Broadway Winter Gardenilla

Päätimme musikaalin lisäksi lähteä fanittamaan Rockya Philadelphiaan, jonne on New Yorkista vajaa 1,5 tunnin junamatka. Philadelphia on fiktiivisen Rocky Balboan kotikaupunki, jossa on esillä elokuvasta tuttu Rocky-patsas. Patsas ei tosin sijaitse elokuvan mukaisesti Philadelphian taidemuseon portaiden yläpuolella, vaan portaiden alapuolella, hieman museon sivussa. Toisaalta tuntuu omituiselta, että kaupungissa on fiktiiviselle hahmolle omistettu patsas, mutta toisaalta patsas on tuonut lukuisia turisteja kaupunkiin ihan vain Rockyn takia.

Rocky-patsas
Markus yrittää haastaa Rockya matsiin
Jee!

"Rocky-portaat" ovat Philadelphian taidemuseon portaat. Monet paikalliset juoksivat portaita ylös alas, liekö Rockyn inspiroimana? Olimme sen verran ajoissa paikalla, että Markuskin sai rauhassa juoksennella portaissa, mutta myöhemmin taidemuseokierroksen jälkeen paikalla oli paljon muitakin turisteja poseraamassa portailla ja Rocky-patsaalla.

"Rocky-portaat"
Rockyn jalanjäljet

Rocky oli ainoa syymme matkustaa Philadelphiaan. Kävimme Rockyn kanssa poseraamisen lisäksi kahdessa taidemuseossa ja muuten kiertelimme kaupunkia ristiin rastiin jalkaisin. Reilun 1,5 miljoonan asukkaan kaupunki ei ollut valtavan suuri ja New Yorkin rinnalla tuntui, ettei siellä ole hirveästi erityistä nähtävää. Päivävisiitti riitti siis vallan mainiosti meille.

Rockyn Converset on isommat kuin mun

Rockyn lisäksi kävimme poseraamassa Philadelphian kuuluisan LOVE-patsaan edessä JFK-aukiolla. Törmäsimme aikaisemmin New Yorkissa vastaavan, mutta monta kertaa isompaan LOVE-patsaaseen, joten Philadelphian pieni patsas aiheuttikin meissä hilpeyttä.

Loveee


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti