Pyöräilyllä Miami Beach Marinan puolella |
Pyöräily oli kivaa |
Rantatie kohti Miami Beach Marinaa |
Miami Beachillä oli hyvä tunnelma. Meri oli sen verran aallokkoinen, ettei siellä varsinaisesti pystynyt uimaan, mutta meressä oli todella hyvä hiekkapohja ja siellä kelpasi kahlata hieman viileästä merivedestä huolimatta. South Beachin rannalla oli mukava katsella erilaisia hengenpelastajien koppeja. Hurrikaani tuhosi vuonna 1992 suurimman osan rantakopeista, jonka jälkeen taiteilijoita pyydettiin apuun suunnittelemaan rannalle uudet värikkäät ja viehättävät kopit.
Miami Beachin omalaatuista tunnelmaa luo South Beachillä sijaitseva maailman suurin art deco -alue. Art deco -tyyli valloitti maailman 1920- ja 30-luvuilla vuoden 1925 Pariisin maailmannäyttelyn jälkeen. Tyyli on sekoitus monia eri lähteitä, kuten jugendin kukkakuvioita, Bauhausia ja kubismin geometrisiä muotoja. Amerikassa innostuttiin art decon uudesta jännittävästä tyylistä ja se toimi vastavoimana 30-luvun laman aiheuttamalle synkkyydelle.
Miamissa art decoon lisättiin paikallisia teemoja, joiden tuloksena syntyi suuntaus, jota alettiin kutsua tropical decoksi. Art decon kulta-aika loppui kuitenkin lyhyeen; moni hotelli otettiin toisessa maailmansodassa parakkikäyttöön ja purettiin sodan loputtua. Vuonna 1979 Miamin Deco District liitettiin Yhdysvaltojen historiallisten alueiden suojeluohjelmaan ja hotelleja on kunnostettu ja maalattu pastellivärein. Ihastelimme Ocean Driven varrella olevia art deco -hotelleja useampaan kertaan. Miami Beachillä olisi jopa ollut myynnissä karttoja art deco -kävelykierrosta varten, mutta meille riitti lähialueen rakennusten katselu.
Miami Beachin reissu jäi aika lyhyeksi, mutta muutamassakin päivässä ehti hyvin nähdä paikkoja. Seuraavaksi suunta kohti Miamin satamaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti