sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

KEY WEST IS THE BEST

Kun menimme varaamaan bussimatkan Key Westiin, Pohjois-Amerikan eteläisimpään kärkeen, niin matkatoimiston täti tuumasi: "You're gonna love it!" eli tulette ihastumaan siihen. Niinhän siinä kävikin! Bussimatka Miamista Key Westiin kesti n. 3,5 tuntia suuntaansa, mutta matka oli kaiken sen istumisen arvoinen. Alkuperäinen suunnitelmani oli mennä kaupungissa kiertoajelulle samaan aikaan, kun Markus on snorklaamassa, mutta matkaopas sai ylipuhuttua minutkin snorklaamaan. Vaikka koralliriuttojen kalojen katselu onkin mukavaa, niin snorklaaminen ei kuitenkin kuulu mukavuusalueelleni. Kuulun luokkaa "kuin kala kuivalla maalla" sen sijaan, että kuuluisin luokkaan "kuin kala vedessä".

Snorklausreissu oli järjestetty amerikkalaiseen tyyliin. Meitä oli satakunta ihmistä paatissa ja seilasimme riutalle. Koko porukka sujahti veteen ja riutalla oli aluksi melkoinen ruuhka, mutta varmaan yli puolet snorklaajista luovuttivat jo melko alkuvaiheessa ja siirtyivät paistattelemaan päivää laivankannelle. Me jatkoimme niin pitkään, että meidät komennettiin takaisin laivalle. Matkaoppaan mukaan Key West on maailman kolmanneksi paras snorklauspaikka Australian ja Bahaman(?) jälkeen. Olemme aiemmin snorklanneet Malediiveillä, mikä oli monta kertaa hienompi kokemus. Key Westin riutalla ei ollut läheskään niin paljon kaloja, kuin Malediiveillä, mutta hieno kokemus oli tämäkin.

Snorkalaamisen jälkeen laivan henkilökunta avasi baarin ja aloittivat juomatarjoilun. Retken hintaan kuului ilmaiset juomat (olutta, viiniä ja virvoitusjuomia), joten baaritiskillä riitti väkeä. Henkilökunta oli asiakaspalvelualtista ja he kiersivät pöydissä ja laivan kannella olutkannujen kanssa ja huolehtivat, että kaikilla on riittävästi juotavaa. Itse olisin mieluummin viettänyt enemmän aikaa snorklaamassa tai kiiruhtanut takaisin rantaan ja kaupunkikierrokselle bileiden sijaan, mutta amerikkalaiset tuntuivat nauttivan snorklauksen jälkimainingeista.

Snorklaamisen jälkeen kiiruhdimme yhteen Key Westin lukuisista key lime pie -kahviloista. Maailman kuulu limettipiiras on saanut alkunsa Key Westistä, joten piirakan syömistä ei voinut missään nimessä reissulla välttää. Olihan se hyvää!

Key lime pie ja keymonade
Key Lime Shoppe

Kahvittelun jälkeen ehdimme vielä pikaisesti pyörähtää vanhassa kaupungissa ennen bussin lähtöä. Kaupunki oli täynnä ihastuttavia ja värikkäitä puutaloja, joissa oli pieniä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita.





Meillä ei ollut aikaa vierailla museoissa, mutta Key Westin taidemuseo tarjosi nähtävää myös museon ulkopuolella.






Vanhan kaupungin museot ja turistimyymälät veivät meidät aikamatkalle menneisyyteen. Tuntui kuin kävelisi elokuvalavasteissa, mutta lavasteet olivatkin aitoja paikkoja. Jos olisin jättänyt snorklaamisen väliin, niin olisin ehtinyt hyvin kiertää vanhan kaupungin, mutta ehkä snorklaaminen viileässä merivedessä oli kuitenkin parempi vaihtoehto, mitä koko päivän kävely paahtavan auringon alla. Järkevintä olisi tietenkin ollut ottaa Key Westistä hotelli yhdeksi yö ja nauttia kaupungin tarjonnasta oikein antaumuksella.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti