perjantai 4. huhtikuuta 2014

KUUBALAISTUNNELMAA JA MILJONÄÄRIEN ASUNTOJEN TIRKISTELYÄ MIAMISSA

Otimme Everglades -retken yhteyteen kiertoajelun sekä risteilyn Miamissa. Kiertoajelulla näimme pienen pilkahduksen Madonnan talosta Coconut Grovella, mutta hänen naapurinsa Sylvester Stallonen 35 miljoonan dollarin arvoinen kartano oli täysin piiloutunut aitojen ja kasvillisuuden taakse. Omistavatko Madonna ja Stallone oikeasti talot Coconot Grovelta vai kertoiko opas juttuja herätelläkseen turistien mielenkiinnon? Todennäköisesti omistavat, sillä Miami on täynnä elokuva-, musiikki- ja urheilutähtien toinen toistaan hulppeampia ja kalliimpia asuntoja.

Coconut Grovella teimme vain lyhyen pysähdyksen, mutta onneksemme saimme viettää enemmän aikaa Little Havanassa, kuubalaisessa kaupunginosassa, joka perustettiin Miamiin 1800-luvun lopulla. Kaupunginosa löysi identiteettinsä myöhemmin 50-60-luvuilla, jolloin kuubalaisia pakolaisia alkoi virrata kaupunkiin. Yksi kaupunginosan nähtävyyksistä on Domino Park eli puisto, missä kuubalaiset miehet ovat pelanneet dominoa jo vuodesta 1976 eli aikamoisen kauan.

Tervetuloa Little Havanaan!
Domino Club on yksi kaupunginosan
suosituimpia nähtävyyksiä
Dominoita oli siellä täällä
Calle Ochon Walk of Fame

Osa kiertomatkalaisista suuntasi yhteen kaupunginosan lukuisista sikarikaupoista matkaoppaamme suosituksesta, mutta me jäimme sikariostosten sijaan tutustumaan paikalliseen taiteeseen. Kortteli oli täynnä monenlaisia taideteoksia ja nähtävää olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Pikavisiitti Little Havanaan vain vahvisti sitä, että haluan jonain päivänä matkustaa Kuubaan!

The Beatlesit tepastelevat dominoiden päällä
Värikästä seinätaidetta
Seinätaidetta
Kuubalaisia tunnelmia

Kuubalaisista tunnelmista jatkoimme Miamin rantaan, josta jatkoimme risteilylle. Seilasimme Biscaynen lahdella ja näimme toinen toistaan hienompia veneitä ja asuntoja. Miamin ja Miami Beachin välissä olevalle saarelle pääsee vain lautalla ja silläkin vain jos satut omistamaan kymmenien miljoonien arvoisen asunnon saarelta tai olet jonkin miljonäärin vieraana tai työskentelet saarella. Matkaopas luetteli pitkän listan elokuvatähtien nimiä, jotka omistavat saarelta asunnon, mutta saaressa asuu muitakin "tavallisia miljonäärejä".

Downtown Miami eli kaupungin keskustan pilvenpiirtäjiä
Bayside
Yksityissaari, jonne pääsee vain lautalla ja silläkin
vain saaren asukkaat, vieraat ja työntekijät.
Miami Beachin satama
Miamissa oli lukuisia siltoja, jotka vievät saarelta toiselle

Kiersimme myös Star Islandin eli tähtisaaren, joka on lähinnä elokuva-, musiikki- ja urheilutähtien asuttama saari. Suurin osa valtavista asunnoista näytti tyhjiltä ja pihoilla näkyi korkeintaan palvelusväkeä. Ehkä "tähdet" olivat parasta aikaa viettämässä aikaa New Yorkin tai Los Angelesin kodeissaan. Tosin en ymmärrä miksi kukaan julkisuuden henkilö haluaa omistaa talon, jonka takapihaa pääsevät turistit ja kuka tahansa veneilijä tiirailemaan!

Star Islandin eli tähtisaaren vastavalmistunut talo
on vielä vailla omistajaa.
Elizabeth Taylorin entinen talo
Matkaoppaamme vitsaili, että Elizabeth Taylorin
entisen talon pihalla oleva patsas symbolisoi
Elizabethin hyppelyä suhteesta toiseen.
Star Islandin kallein kartano kuuluu jollekin lääkärille.
Kartanoa rakennettiin neljä vuotta ja sillä on hintaa
vaatimattomat 50 miljoonaa dollaria.
Lahdella seilasi monenlaista paattia

Miamiin tutustuminen jäi hyvin pintapuoliseksi, sillä keskitymme enemmän viettämään aikaa Miami Beachillä, missä hotellimmekin sijaitsee. Miamista jäi värikkään ja hieman rähjäisen kuubalaistunnelman lisäksi mieleen miljonäärien hulppea elämä. Tuntuu vähän hölmöltä viettää aikaa kierrellen ja katsellen, miten rikkaat ihmiset asuvat, mutta toisaalta kiva päästä tirkistelemään, millaista elämä on suuressa maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti