maanantai 13. lokakuuta 2014

CHEMKAN KUUMAT LÄHTEET

Olimme viikonlopun melkein kaikkien Tanzania Volunteersin asukkaiden kanssa Chemkan kuumilla lähteillä. Kuumat lähteet sijaitsevat kohtuullisen ajomatkan päässä Moshista. Hiekka pöllysi, kun ajoimme halki kuivien aron kohti keidastamme.

Valtavat apinanleipäpuut ovat hienon näköisiä
Hiekka pöllysi, kun ajelimme pikkuteillä. Vuohet eivät
paljon välittäneet ohikulkijoista.
Pieniä röttelöitä oli paljon matkan varrella
Tuk-tuk toi kuumille lähteille turisteja

Chemkan kuumat lähteet oli ihastuttava paikka. Kilimanjaron pohjavesi virtaa luonnollisessa altaassa, jota ympäröi viikunapuut. Vesi on puhdasta ja allas on paikoittain jopa seitsemän metriä syvä. Vesi oli ihanan lämmintä ja altaassa kelpasi uida ja snorklata. Altaassa oli paljon pieniä kaloja, jotka söivät levää pohjakivistä. Jos itse jäi hetkeksikään seisomaan kiven päälle, niin pian kalat olivat heti kimpussa, mutta uimareita kalat eivät häirinneet. Altaassa oli kova virtaus, joten siellä oli koko ajan uitava, ettei virta veisi mennessään.







Yövyimme kuumilla lähteillä teltoissa. Siitä onkin pitkä aika, kun olen viimeksi nukkunut teltassa! Hyttyset olivat yön aikana syöneet kämppistäni oikein urakalla - hän laski saaneensa 60 puremaa. Minua ei toistaiseksi ole hyttyseet juuri häirinneet eli onneksi kämppikseni on enemmän hyttysten makuun kuin minä.

Meillä oli oma kokki mukana, joka valmisti meille herkulliset lounaat, illallisen ja aamupalan. Tansanialainen ruoka on on aika perusruokaa ilman mausteita ja olikin mukava saada pitkästä aikaa vähän mausteisempaa ja maukkaampaa ruokaa.

Meillä oli myös alueella vartija. Päiväsaikaan joku maasaimies yritti tulla häiritsemään seuruettamme, mutta vartija pyysi jättämään meidät rauhaan. Kuulimme urbaanilegendan, että kuumilla lähteillä liikkuisi öisin krokotiili, mutta tuskin Tanzania Volunteers olisi järjestänyt meille yön yli reissua lähteille, jos meitä yöllä olisi krokotiili vainonnut. Alueella oli paljon apinoita ja lintuja, ja olikin jännää aamu-uinnilla seurata, kun apinat hyppelivät altaan peittävissä oksistoissa. Törmäsin myös "sosiaalitiloissa" eli puskassa varaaniin, joka hiippaili lähistöllä. Onneksi muut olivat nähneet varaanin ennen minua ja tiesin, että voisin sellaiseen törmätä. Siinä vaiheessa, kun liskon pää pilkahti esiin lehtien takaa, niin mietin hetken, että kuuluukohan pää käärmeelle vai varaanille. Onneksi jälkimmäiselle!

Riippumatot olivat kovassa käytössä. Leirimme sijaitsi
ihanasti puiden varjossa.
Meille toimitettiin tuolit moottoripyörällä
Kokki valmistaa kaasuliedellä lounasta
Paikan päällä oli myös ravintola, josta olisi voinut ostaa
juomia tai vaikka chipsi mayaita eli munakasta, jossa
on raskanperunoita.
Kuumilla lähteillä oli paljon apinoita, joista oli tosin
vaikea saada valokuvaa.
Leirin pystytys käynnissä
Telttailimme puiden varjossa
Kokki valmistaa illallista grillaamalla kanaa
Saimme illallisella alkuruuaksi taivaallisen hyvää
purjokeittoa, nam!
Illalla sytytettiin nuotio, jotta se pitäisi eläimet pois
paikalta. Generaattorista saimme virtaa ja valaistuksen
leirialueellemme.
Koko porukka koolla
Paistoimme vaahtokarkkeja nuotiolla, mutta ikävä
kyllä vaahtokarkit maistuivat muovin ja saippuan yhdistelmälle.

Kuumat lähteet oli ihastuttava paikka, mutta huonona puolena oli, että siellä oli paljon muitakin, niin turisteja kuin paikallisiakin, jakamassa altaan kanssamme. Olimme kuitenkin ainoat yöpyjät, joten saimme nauttia altaasta yksin aamulla ja myöhemmin alkuillasta vähän ennen pimeän laskeutumista. Kuivuudesta johtuen alueella oli todella pölyistä ja olikin ihana päästä sunnuntai-iltana takaisin "kotiin" ja lämpimään suihkuun pesemään viikonlopun pölyt pois.

Afrikan korkein vuori Kilimanjaro kuumilta
lähteiltä kuvattuna.

1 kommentti:

  1. Kylläpä Kilimanjaro oli sydäntä lämmittävä näky!

    Muutenkin, kiitos "etäelämyksistä". Ihania kuvia ja muistelmia.

    VastaaPoista