sunnuntai 5. lokakuuta 2014

MAMBO!

Ensimmäiset Tansanian päivät ovat nyt onnistuneesti takana. Reissuun lähteminen jännitti aivan kauheasti, mutta jännitys katosi lentokentällä ja oli hieno fiilis päästä pitkästä aikaa reissuun. Matkatavaraa oli mukana normaalia enemmän, sillä jouduin pakkaamaan kaikki käyttövaatteet sun muut tavarat mukaani, sillä Tansaniasta on kuulemani mukaan vaikea löytää esim. t-paitoja ja toppeja. Lisäksi mukani oli iso kassillinen lasten vaatteita lahjoitukseksi paikalliseen päiväkotiin.

Kauhea matkajännitys ja hullun paljon matkatavaraa

Matkani kesti yli vuorokauden pitkien odotusten takia. Lensin ensin Oulusta Helsinkiin, sieltä Tukholmaan, mistä jatkoin Etiopian Addis Abebaan ja sieltä vihdoin ja viimein Kilimanjaron kentälle Tansaaniaan. Kentällä odotti ensimmäisenä keltakuumerokotteen tarkistus eli henkilökunta tarkisti, että maahantulijoilla on keltakuumerokotteesta merkintä kansainvälisessä rokotekortissa. Tosin henkilökunta ei tarkistanut sen koomin, että kenen rokotekorttia kannan mukanani.

Sisällä lentokentällä täytettiin viisumianomus sekä ebolaan liittyvä lomake, jossa totesin, etten ole ollut ebola-alueella viimeisen kolmen viikon aikana, eikä minulla ole mitään ebolaan viittaavia oireita.

Lomake, jossa todistan, etten ole ollut ebola-alueella.

Lentokentältä minut tuli noutamaan yksi Tanzania Volunteersin henkilökunnasta ja ajoimme vajaan tunnin ajan talolle, missä asun muiden työharjoittelijoiden kanssa seuraavan kahden kuukauden ajan. Suurin osa työharjoittelijoista on kaksikymppisiä suomalaisia opiskelijoita, mutta talossa asuu tällä hetkellä myös kaksi ruotsalaista, kaksi hollantilaista ja yksi amerikkalainen opiskelija. Talossa on kahden ja neljän hengen huoneita, ja minä asustan kahden hengen huoneessa suomalaisen opiskelijatytön kanssa. Talossa on puitteet kunnossa eli oikeat vessat ja suihkusta tulee lämmintä vettä. Internet tosin toimii todella hi-taas-ti, mutta onneksi 10 minuutin kävelymatkan päässä on nopealla interyhteydellä varustettu hotelli, missä istuskelen tällä hetkellä blogia päivittämässä ja siemailen samalla inkiväärilimsaa.

Vasemmalla on talo, missä asun ja oikealla on
Tanzania Volunteersin toimistorakennus
Etupihaa
Minun huoneen ikkuna
Talossa asuu aika monta muutakin ihmistä
Minun ja kämppiksen huone, yläpeti on minun

Ensimmäiset päiväni ovat olleet orientaatioa talon sääntöihin, vierailu Moshin kaupunkiin sekä tutustuminen kauppoihin, pankkeihin ja paikallisbussiin daladalaan. Sen lisäksi olen opiskellut swahilia, mutta montaa sanaa ei kyllä jäänyt mieleen, eikä motivaatiotakaan ollut hirveästi opiskeluun. Uskon, että pärjään tilanteissa englannilla ja tarvittaessa elekielellä. Tosin tietenkin on hyvä osata muutama tervehdys ja kiitos paikallisella kielelläkin, kuten "mambo" eli "hei, mitä kuuluu".

Swahilin opettajani Shasma
Liikaa opiskeltavaa yhdelle päivälle!

Huomenna menen ensimmäisen kerran opetusharjoittelupaikkaani ja kuulen sitten lisää millainen harjoitteluni tulee olemaan. Vielä en edes tiedä moneksi olen oppilaitokseen menossa, mutta se on kuulemma ihan normaalia paikallisittain. Yritän siis ottaa rennosti ja olla turhia suunnittelematta asioita etukäteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti