torstai 2. tammikuuta 2014

HUVITTELUA DISNEYLANDISSÄ

Jokaisen pienen tai vähän isommankin tytön ehdoton Pariisin matkakohde on Disneyland. Disneylandiin pääsee kätevästi junalla Pariisin keskustasta ja lisäksi olimme siskoni kanssa ostaneet liput etukäteen Disneylandin nettisivuilta välttääksemme ruuhkan lippuluukulla. Lipulla pääsee kahteen eri puistoon eli perinteiseen Disneylandin satumaailmaan sekä Walt Disney Studios -puistoon. Me aloitimme jälkimmäisestä päivämme.

Walt Disney Studios etupihalla
Portilla: netistä ostetulla ja itse tulostetulla lipulla pääsee suoraan sisälle
Puiston sisällä
Molemmat puistot ovat valtavia ja pitkien jonotusaikojen takia onkin mahdotonta yhdessä päivässä kiertää jokaista laitetta. Portilta kannattaakin napata kartta mukaan ja miettiä, missä haluaa ehdottomasti käydä. Joihinkin laitteisiin voi olla jopa kahden tunnin jono, joten me jätettiin sellaiset kohteet suosiolla väliin. Puistoissa on kuitenkin käytössä FASTPASS eli lippu, millä pääsee tiettyihin laitteisiin tiettyyn aikaan FASTPASS linjaa pitkin ilman pitkää jonotusaikaa. Lippuja on saatavilla laitteen edessä olevasta automaatista ja samalla laite ilmoittaa mihin aikaan lippu on voimassa. Lipun saa vilauttamalla pääsylipun viivakoodia koneelle. Kannattaa kuitenkin huomioida, että seuraavan lipun saa vasta kun edellisen lipun voimassaoloaika on mennyt umpeen!

Puistoissa riittää katseltavaa
Ehdoton suosikkilaite: sisätilassa kiitävä vuoristorata!
Tähän piti päästä kahdesti peräkkäin!
Kun olimme saaneet päämme sekaisin vuoristoradassa ja muissa Disney Studios -puiston laitteissa, päätimme siirtyä seuraavaa puistoon eli siihen aitoon ja oikeaan Disneylandiin.

Disneyland
Disneylandin pääkatu ja edessä häämöttä
Prinsessa Ruususen linna 
Puistossa voi ottaa rauhallisesti katselemalla ympärilleen tai vaihtoehtoisesti menemällä vaikka Space Mountain ajelulle! Isosiskon velvollisuuksiin lisäksi kuului huolehtia pikkusisko lentävään Dumboon, sillä edellisellä Disneylandin reissullamme alkoi sataa juuri kun jonotimme Dumboon ja laite suljettiin nenämme edestä!

Ruususen linna
Kovaa menoa Space Mountainilla
Wuhuu! The Flying Dumbo!

Disneylandin päivä huipentuu paraatiin, jossa esiintyvät kaikki Disneyn suosituimmat hahmot. Paraati on todella suosittu ja monet varaavat kadun varresta parhaat paikat jo tunti ennen paraatin alkua. Jos haluaa varmistaa hyvän näkyvyyden, niin paikalla kannattaa olla ajoissa tai sitten yrittää seisoa varpaillaan nähdäkseen paremmin.

Leijonakuningas
Peter Pan ja Kapteeni Koukku
Aku Ankka ja kumppanit
Puisto on auki vielä paraatin jälkeen ja silloin onkin hyvä aika vielä sännätä johonkin laitteeseen, sillä jonot ovat paraatin aikana lyhentyneet. Lopuksi suuntasimme Disney Villagen ravintola-alueelle ja menimme Planet Hollywoodiin syömään. Pitkä jonotus ja ylihintaista keskinkertaista ruokaa. Jotain positiivistä kuitenkin - kunhan olimme päässeet pöytään, niin palvelu pelasi nopeaa ja saimme ruuat tuossa tuokiossa.

Beetlejuice Planet Hollywoodin aulassa
Ilta oli jo pitkällä, kun pääsimme lähtemään puistosta. Juna-asemalla lipputiski oli juuri sulkeutumassa, kun pääsimme paikalle. Onneksemme lippuvirkailija suostui vielä avaamaan luukun ja myymään meille liput, sillä muuten emme olisi päässeet laiturille ja junaan. Kun lopulta pääsimme hotellille, niin olikin jo puolenyön aika eli huviretki venähti pitkäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti