keskiviikko 1. tammikuuta 2014

KUN IHMINEN ON KYLLÄSTYNYT LONTOOSEEN, HÄN ON KYLLÄSTYNYT ELÄMÄÄN

"When a man is tired of London, he is tired of life." 
Samuel Johnson

Sain joululahjaksi The Rolling Stonesin konserttitallenteen viime kesän Hyde Parkin konsertista ja sen katsominen sai minut jälleen kaipaamaan Lontooseen. Lontoo on aina ollut ehdoton suosikkini matkakohteista. Vaikka olen käynyt kaupungissa lukuisia kertoja 18 vuotta täytettyäni, niin haluan palata sinne aina uudelleen. On mukava kiertää vanhoja tuttuja paikkoja uudelleen ja uudelleen, mutta kaupunki tarjoaa myös aina jotain uutta. Tässäpä muisteloni heinäkuun matkasta.

Asuimme mieheni kanssa kaksi vuotta Kiinassa ja reissasimme sinä aikana paljon Aasian maissa. Kotiin palattuamme päätimme lähteä kesälomareissulle Lontooseen. Lontoon matka alkoi poltella reissunaisen mieltä, kun luin Rolling Stonesin Hyde Parkin konserteista. Oli aika yhdistää konsertti- ja kaupunkimatka!

Lontooseen oli mukavaa, mutta omituista palata. Oli omituista olla pitkästä aikaa lomalla Euroopassa, mutta kuitenkin vanhoilla tutuilla kulmilla. Hotellimme sijaitsi Paddingtonissa, Sussex Gardensin varrella. Olen tykästynyt Paddingtonin alueeseen, sillä sinne pääsee kätevästi metrolla tai junalla Heatrown lentokentältä ja lisäksi Hyde Parkin vieressä sijaitsevasta Paddingtonista pääsee helposti metrolla tai kävellen kiertämään kaupunkia. Ensimmäisenä iltana kävelimmekin Leicester Squarelle ja Piccadilly Circukselle haistelemaan lontoolaista ilmaa ja kävimme Sohossa ruokailemassa japanilaisessa ravintolassa. Oli ihana saada pitkästä aikaa dumblingeja! China Town puolestaan tarjosi lähes autenttisen makuista ruokaa ilman Suomessa tutuksi tullutta turhan länsimaalaista versiota kiinalaisesta ruuasta.

Lontoossa juhlistettiin näkyvästi kuningattaren pitkää 60-vuotista valtakautta
Leicester Square

Lontoon matkaan kuuluu olennaisena osana museot. Vaikka Lontoossa majoitus onkin kallista, niin kaupunki tarjoaa paljon ilmaisia nähtävyyksiä. Yleensä museoihin pääsee ilmaiseksi, mutta erikoisnäyttelyihin täytyy ostaa erikseen lippu. Kiersimme tälläkin matkalla useita museoita, joista ehdottomat suosikkini ovat Natural History Museum ja British Museum. Matkamme parasta museoantia tällä kertaa oli kuitenkin Victoria & Albert museossa järjestetty David Bowie is näyttely, missä ei ikävä kyllä saanut kuvata. Onneksi emme jättäneet näyttelyyn menoa reissun loppupuolelle, sillä näyttely pääsi vain tietty määrä henkilöitä kahden tunnin välein ja näyttelyn suuren suosion takia emme saaneet lippuja juuri silloin, kun olimme näyttelyyn suuntaamassa.

Natural History Museumin pääaula
Luonnontieteellisen museon parasta antia on laaja kokoelma dinosaurusten luita
British museon Egypti-osastolla oli muutama muukin
British museossa on myös muumioita

Ensimmäisillä Lontoon matkoillani käytin aina metroa, mutta myöhemmin ymmärsin, että Lontoon keskusta ei olekaan niin kauhean valtava. On mukava kävellä esimerkiksi Thamesin varrella nähtävyyksiä katsellen tai oikaista Hyde Parkin läpi Paddingtonista South Kensingtonin museoalueelle. Kävellessä näkee paljon enemmän, mutta tietenkään joka paikkaan ei jaksa kävellä ja jalkaparkojakin pitää välillä säästellä!

Big Ben
Thamesin ylitys: The London Eye ja parlamenttitalo
Saint Paulin katedraali ja modernimpaa Lontoota
Hyde Parkin italialainen puutarha

Ehkäpä Lontooseen on osittain siksikin mukava palata aina uudelleen, ettei ikinä tarvitse stressata, että ehtiikö käydä kaikkia paikkoja läpi. Ensimmäisillä matkoillani kiersin kuuluisia turistirysiä kuten Madame Tussaudin vahakabinetin ja London Dungeonin, mutta niihin paikkoihin minun ei tarvitse enää mennä. Joitakin paikkoja haluan kokea aina uudelleen, mutta mukaan mahtuu aina myös jotain uutta. Tällä reissulla uutta oli Warner Brosin Harry Potter studiokierros ja Sea Life akvaario. Silti tuleville kerroillekin jäi vielä paljon mahdollisuuksia uusille kokemuksille. En ole vieläkään käynyt Lontoossa teatterissa!

Albert Memorial Kensingtonin puutarhassa
Parlamenttitalon puisto


Parasta Lontoossa
* Chillailu: käveleminen ympäri kaupunkia tai Hyde Parkia
* Museot: erityisesti The British Museum ja The Natural History Museum
* Shoppailu: erityisesti Camden Townin alue
* Syöminen: pubien ruoka ei ole maailman parasta, mutta niissä on tunnelmaa sekä piripintaan asti tarjoiltua ihanaa kuivaa siideriä!
* Uudet nähtävyydet: Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter

Värikäs Camden Town

1 kommentti:

  1. Nythän minäkin muistin, että Camden town oli ihana. Lontoo ja Pariisi - kummankin kanssa jääny tutustuminen ihan kesken.

    VastaaPoista