perjantai 17. tammikuuta 2014

LA GOMERAN SAARI

La Gomeran saari on Kanarian saarten toiseksi pienin saari El Hierron jälkeen. Vuoristoisessa saaressa on todella komeat maisemat, joita lähdimme matkakumppaneideni Annikan ja Tarjan kanssa ihastelemaan. La Gomeralle pääsee Teneriffalta laivalla ja laivamatka yhteen suuntaan kestää noin tunnin. Omatoimimatkailija joutuu maksamaan laivamatkoista suurin piirtein saman verran, mitä matkatoimistojen järjestämät päiväretket maksavat, joten ostimme kokopäiväretken etukäteen internetistä Local Tenerife Toursin kautta. Matkoja saa helposti ostettua myös paikan päältä lukuisista matkatoimistoista.

Reissukamut

Bussimme lähti etelästä, saaren pääkaupungista San Sebastianista nousemaan kohti pohjoista vuoristoa. La Gomeran vuoristotiet olivat kapeita ja mutkaisia. Matkan edetessä jouduin turvautumaan matkapahoinvointilääkkeeseen, sillä aloin voida huonosti loppumattomalla "vuoristoradalla". Saarireissua ei kuitenkaan kannata jättää väliin pahoinvointia peläten, mutta jos on taipuvainen matkapahoinvointiin, niin lääkkeet kannattaa varata mukaan!

Vuoristotie mutkitteli kylien läpi
Teneriffan saari ja El Teide vuori näkyvät horisontissa
Toinen toistaan komeampia maisemia

Saaren maisemia ei voinut muuta kuin ihastella. Vehreä ja banaanipuiden rikastama luonto muuttui ylemmäs noustessa havumetsäksi. Saaren korkein kohta on 1500 metriä merenpinnan yläpuolella. Itselleni mieleenpainuvimmat maisemat olivat kuitenkin Garajonayn kansallispuistossa, joka on yksi Unescon kohteista. Kansallispuistossa oli lukuisia eripituisia patikontipolkuja. Retkellämme ei ollut aikaa patikoimiseen, mutta ehdimme hetken kierrellä satumetsässä.

Garajonayn kaunis puisto on myös kiehtonut elokuvantekijöitä. Osa Jurassic Park elokuvaa on kuvattu puistossa ja Avatarin tekijät ovat kuvanneet puistoa ja hakeneet siitä inspiraatiota elokuvaan.*


Garajonay
Patikointipolkuja oli moneen lähtöön
Puiden oksat muodostivat katoksen kävelyteiden ylle
Ihastuttavia satumetsän puita

Matkan jatkuessa kansallispuistosta kohtasimme vaakatasossa satavan sadesumun. Bussimme teki lukuisia pysähdyksiä, jotta pääsimme valokuvaamaan maisemia. Välillä tuulenpuuska oli niin kova, että tuntui, että tuuli vie mennessään!

Komeat vuoristot
Valokuvaushetki
Sadesumu laakson yllä
Välillä aurinkokin paistoi

Lopuksi palasimme takaisin San Sebastianiin, missä meillä oli hieman aikaa kierrellä omatoimisesti ennen laivan lähtöä takaisin Teneriffan saarelle. Emme ehtineet paljon kiertää idyllisessä n. 6000 hengen pikkukaupungissa, mutta kaupunkia voisi kiertää Kristoffer Kolumbuksen jalanjäljissä. Perimätiedon mukaan Kolumbus nosti vanhan tullikamarin vieressä olevasta kaivosta vettä mukaansa ennen matkaansa kohti tuntematonta vuonna 1492.

Laivalle kävellessämme vastaan tuli paljon patikoijia rinkat selässä, jotka olivat tulleet kiertämään enemmänkin ihastuttavaa saarta. Jos harrastaisin patikointia, niin suuntaisin itsekin ehdottomasti La Gomeraan!

San Sebastian
Laivamme Armas odottaa satamassa

* * * * *

*15.2.2014 JÄLKIKIRJOITUS

Matkaoppaan antama tieto Jurassic Parkin osittaisesta kuvauksesta Garajonayn luonnonpuistossa osottautui pikaisella googlaamisella valheeksi. Sitä en tiedä, ovatko Avatarin tekijät hakeneet inspiraatiota puistosta, mutta lukuisien elokuvien kuvauspaikkoihin liittyvien kusetuksien jälkeen en usko sitäkään todeksi.

Henkilökohtaisesti en ymmärrä, mihin nämä kusetukset perustuvat tai mitä niillä yritetään saavuttaa. Jos puistossa olisi ollut matkamuistomyymälä, joka rahastaisi turisteja esim. Jurassic Park aiheisilla piraattituotteilla, niin sitten ymmärtäisin paremmin, mutta näinkään ei ollut. Kaikkea on pienen matkailijan mahdotonta ymmärtää!

1 kommentti:

  1. Kaunista! Olin kyllä kuullut positiivista maisemista ja patikkareiteistä, mutta silti, kuvat kertovat että jotain paljon ihanampaa. Oishan se aikakin jo luopua Kanarian saarten neitsyydestä.

    VastaaPoista