keskiviikko 1. tammikuuta 2014

MATKA TYLYPAHKAAN

Lontoo on jokaisen Harry Potter fanin unelmapaikka. Netti on täynnä vinkkejä Harry Potter matkailuun. Esimerkiksi ensimmäisen Potter elokuvan käärmekohtaus on kuvattu Lontoon eläintarhassa. Minä puolestani suuntasin King's Crossin rautatieasemalle ja raiteelle 9 3/4! Aseman seinällä, rautatieraiteiden ulkopuolella oli paljon ihmisiä jonottomassa valokuvaan. Paikalla oli myös valokuvaajat ja heidän ottaman kuvan voi ostaa viereisestä Harry Potter kaupasta, mutta kuvia saa ottaa myös itse, eikä se maksa mitään. Ennen poseraamista voit valita, mihin tupaan haluat kuulua ja minkä tuvan kaulahuivin haluat kaulaasi.

King's Crossin asemalla ei tarvinnut olla yksin
JEE!
Warner Bros. kuvasi Harry Potter elokuvat Lontoon ulkopuolella sijaitsevassa studiossa. Nykyään studiorakennuksissa toimii "The Making of Harry Potter" studiokierros. Studiolle voi matkustaa omatoimisesti junalla tai vaihtoehtoisesti osallistua jonkin matkanjärjestäjän matkalle, johon sisältyy bussimatka Lontoon keskustasta ja takaisin sekä pääsylippu. Matkan tarjoajia on lukuisia. Ostin valmiin paketin suoraan Warner Brosin mainostamalta matkanjärjestäjältä netin kautta ennen Lontoon matkaa. Lähtöpysäkkejä oli kaksi ja me hyppäsimme mieheni kanssa kyytiin jälkimmäiseltä, Baker Streetin pysäkiltä, joka sijaitsi kävelymatkan päässä hotelliltamme.

Bussista ei voinut erehtyä
Warner Bros Studios

Pääsyliput ostetaan tietyn päivän lisäksi tietylle kellonajalle, jolla säännöstellään kävijämäärää. Studiota voi kehua alusta loppuun asti, sillä aulassakin riitti paljon nähtävää ja ihmeteltävää. Aulassa oli myös kahvila ja sieltä pääsi myymälään, mutta shoppailu kannattaa jättää kierroksen loppuun. Aulasta voi myös halutessaan vuokrata äänioppaan kierrokselle, mutta me jätimme oppaan vuokraamatta.

Aulassa odotellaan oman studiokierroksen alkamista
Jonottajan aika ei käy pitkäksi,
sillä nähtävää riittää jo ennen varsinaisen kierroksen alkua

Studiokierros alkoi lyhyellä dokumentilla, jossa kerrottiin Harry Potter elokuvien tekemisestä ja elämästä studiolla. Harry Potterin lapsinäyttelijät ovat käyneet koulunkin studiolla! Eipä sitä ole osannut ajatella, miten tiivistä elokuvien teko on ollut. Elokuvan loputtua valkokangas siirtyi syrjään ja kankaan takaa paljastui Suuren salin ovet, jotka aukesivat meille.

Suuren salin ovet avautuivat
Suuressa salissa
Rekvisiittaa ja puvustusta Suuressa salissa
Suuri sali
Ryhmämme sai olla tovin Suuressa salissa, kunnes meitä pyydettiin siirtymään seuraavaan tilaan, mistä alkoi vapaa kierros. Toisin sanoen saimme viettää studiolla vapaasti aikaa vaikka sulkemiseen asti. Olikin helpotus, että studiolla sai liikkua vapaasti, jotta Harry Potter fanit saavat täyttää kameran muistikorttia kaikessa rauhassa. Näkemistä ja pieniä yksityiskohtia riittää todella paljon!

Peruukkeja ja suunnitelmia
Yleisnäkymää

En olisi uskonut ennen kierrosta, että pääsen kurkistamaan esimerkiksi Rohkelikkojen oleskeluhuoneeseen...

Rohkelikkojen oleskeluhuone
Oleskeluhuone ja puvustusta

...tai Dumbledoren toimistoon! 

Dumbledoren toimisto
Lajitteluhattu
Dumbledoren kaappi

Taikajuomien luokkatilan lavasteissa riitti myös ihmeteltävää ja aineksia taikajuomiin!

Padat valmiina
Taikajuomien opettaja Severus
Löytyyköhän tältä hyllyltä ainekset hutsumyrkyn valmistukseen?

Kotikolossa oli tunnelmaa ja ihasteltavaa!

Maistuisiko Cheeri Owls?
Kotikolossa valmistuu neuleet itsestään
Kotikolon kotoisa ruokapöytä

Kurkkasin myös Dolores Pimennon huoneeseen.

Dolores Pimento rakastaa kissoja...
...ja hempeää tyyliä
Kierrettyämme ensimmäisen ison studiorakennuksen, oli aika käydä nauttimassa tuopillinen kermakaljaa ja nauttia hetki aurinkoisesta päivästä. 

Mmm... kermakaljaa! Oli oikeasti tosi hyvää, nam!
Voldemortin sukuhauta
Likusteritie

Ulkoa siirryimme seuraavaan studiorakennukseen, missä esiteltiin tarkemmin elokuvissa käytettyjä efektejä ja malleja.

Naamioita
Monenlaisia maahisia
Hirviökirja hirviöistä ja muita kummallisuuksia
Nähtävää riitti lattiasta kattoon
Pelottava lohikäärmeen pää
Hurja Hämä-käk

Studiokierroksen lopussa pääsimme Viistokujalle. Harmi, että kaupat olivat kiinni!

Viistokujalla
Weasleyn welhovitsit pilapuoti
Viistokujalla oli muitakin ihmettelijöitä

Kierroksen lopuksi pääsimme ihastelemaan Tylypahkan isokokoista pienoismallia eri kulmista ja eri valaistuksessa.



Harry Potter studiokierros päättyi, kuten monet muutkin kierrokset, myymälään. Myymälässä oli paljon mm. leluja, kirjoja, vaatteita ja makeisia. Taikasauvat näyttivät olevan yksi hittituotteista. Itse toivoin saavani myymälästä muistoksi jonkin peltisen karkkirasian, mutta ylihintaiset karkit olivat pakattu tavallisiin paketteihin. Shoppailuintoani latisti myymälän hinnat, joten tällä kertaa matkamuistot jäivät vähäisiksi. Joka tapauksessa muistoksi jäi kolmisensataa valokuvaa studiolta ja kokemus todella mukavasta päivästä.

Myymälä riitti jos jonkinlaista roinaa - ylihintaan tietenkin!
Kaikenkaikkiaan meille jäi studiokierrokseen aikaa vähän reilut kolme tuntia. Ajassa ehti kiertää studiorakennukset läpi ja vierailla myymälässä, mutta aikaa ei ollut mitenkään liikaa. Fanaattisemman Potter fanin kannattaakin harkita omaa kyytiä studiolle, jos haluaa kaikessa rauhassa fiilistellä ja kuvata jokaisen pienenkin yksityiskohdan. Muille kierrokseen varattu aika riittää varmasti.

En ainakaan huomannut, että studiolla olisi jaettu karttoja kierroksesta. Kartta sinänsä ei olisi ollut tarpeen kierroksella, mutta sen avulla olisi ollut helpompaa hallita ajankäyttöä kierroksella. Itselle jäi mieleen, että jouduin vähän kiirehtimään paikasta toiseen ja katsomaan kelloa, ettei vain myöhästytä bussista.

Suosittelen studiokierrosta kaikille Harry Potterin ystäville, myös niille, jotka eivät ole vannoutuneita faneja. Reissu on jokaisen punnan arvoinen! Vain jästi ei ihastu Harry Potterin ihmeelliseen maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti